2018. november 22., csütörtök

MI LESZ, HA FUTNI KELL?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: SWAN EDGAR
2018.11.22.


...Azon töprengek – jó, tudom, becsípődött nekem Gruevszki, a politikai menekült -, hogy amikor (nem ha. Amikor) bukik a rezsim és esetleg úgy alakul, hogy a következő kormány történetesen jobboldali lesz (úgy értem, valóban jobboldali), akkor nagypapi a dolgok logikája szerint egy baloldali vezetésű országban fog politikai menedékjogért folyamodni? Putyin baloldali? Vagy addigra az lesz? Mert azt ciki lenne kijelenteni, hogy az önjelölt jobboldali önjelölt apostolt egy jobboldali kormány üldözi.

Aztán még az is eszembe jutott, hogy ha esetleg futni kell, azt egyedül kell, vagy a komplett család rohan olyankor? Mert Gruevszki például nős, van két gyereke is, ráadásul két lány. Velük mi a helyzet? Őket nem üldözi senki, ők biztonságban vannak otthon? Mert én úgy tudom, csúf dolog amikor egy erős férfiember elfut a biztonságba és hátrahagyja a nőket és gyerekeket. Vagy várható a család is? Lesz családegyesítés? A teljes rokonság is jön utána? Már aki még nincs börtönben. Fura diktatúra az, ahol csak a családfő forog veszélyben. Én eddig úgy tudtam, hogy az ilyen brutális rezsimek, melyek valaki életére törnek, a családot sem kímélik. Sőt, kimondottan zsarolásra szokták felhasználni a családtagokat.

Orbán esete persze más, ő már kénytelen lesz majd a családot is kicsenni az országból. Na, nem azért, mert a gyilkos rezsim (nem a mostani, mert ez egy virágzó demokrácia) rajtuk akarna bosszút állni, hanem azért, mert a családtagok többsége saját jogon is bíróság elé fog kerülni. De még mindig izgat, hogy hová tud majd menni? És ki fog még úgy dönteni, hogy üldözi az ellenség? A miniszterek? A szomszéd? Lehet hogy egy egész falut kell igényelni nekik? Vagy kisvárost? Esetleg nem is olyan kicsi várost? Súlyos kérdések ezek, de majd kapunk rájuk választ. Remélem, hamarosan.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.