2018. november 15., csütörtök

SERES: MIT TUDHAT DEMETER MÁRTA

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: SERES LÁSZLÓ
2018.11.15.


Ha egy folyamatosan kérdező, tényfeltáró parlamenti képviselőt elhallgattatnak, az ön alapvető jogai is sérülnek. Vélemény.

"Mártika, ki a megbízód, kinek kell szállítanod nemzetbiztonsági információkat? Mennyit fizetnek érte? (...) Az ügyészségnek kell sürgősen intézkednie, s ezt a libát börtönbe csuknia" – ítélkezett a komment-troll megannyi társával együtt a kormánybarát oldalon, igazolva, hogy az állami agymosás igenis működik, a mindenkori message eljut a jónéphez. "Mártika" nem önálló lény, megbízói vannak, tudjukkik, szállítania kell, ergo börtönben a helye. És ez a stíl még a legkevesebb, amit az LMP-s képviselőnek az elmúlt napokban el kellett viselnie.

A cáfolat szinte azonnal megérkezett, éspedig a lakájmédia egyik orgánumához, a többi lapot a HM felszólította, hogy "az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében azonnal töröljék cikküket". A lapok tették a dolgukat, természetesen nem töröltek, hanem frissítettek, átszerkesztettek, a NER pedig turbó üzemmódba kapcsolt. A cél – egy lehetséges hibás következtetés ürügyén – elég nyilvánvalóan a magyar Országgyűlés egyetlen 24 órás üzemmódban működő, oknyomozó képviselőjének elhallgattatása, ellehetetlenítése.

Best of az elmúlt napokból: Demeter hazudik, nemzetbiztonsági rizikó, "nem nyilvános, érzékeny katonai információt szivárogtatott ki és hamisított meg", "semmi keresnivalója nincs az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában", "primitív politikai haszonszerzés érdekében megszegte esküjét", úgyhogy Kövér házelnök kezdeményezte az újabb átvilágítását, négy képviselő és egy "magánszemély" feljelentése nyomán pedig a Központi Nyomozó Főügyészség rendelt el nyomozást "hivatali visszaélés bűntette" miatt.

Hibázott Demeter Márta, amikor a kecskeméti repülőbázison általa látott dokumentumok alapján feltételezte, hogy a miniszterelnök lányát reptethették egy katonai gépen? Igen, simán benézhette, ez a Flóra nem tizennégy éves, hanem kettő, ahogy Pafosz sem sziget, hanem város Cipruson. Ezzel együtt a képviselő megszólalásaiban, interjúiban azóta is ragaszkodik ahhoz, hogy az alapján, amit Kecskeméten látott, joggal tette fel a kérdést a honvédelmi és a belügyminiszternek: "Hogy történhet meg, hogy a Magyar Honvédség Airbus A-319 repülőgépe kiképző repülés keretében szállítja a miniszterelnök családtagját?"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.