2019. február 10., vasárnap

FEKETE KORDONOK MÖGÖTT TART ÉVÉRTÉKELŐT ORBÁN VIKTOR - ÉLŐ

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2019.02.10.



Olyan biztonsági intézkedések vannak a Várkert Bazárban, mint amikor a világ egyik vezető politikusa látogat Magyarországra. Hamarosan kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője.

Ne akarják befolyásolni a kormány politikáját


Orbán szerint azoknak, akiknek jól fut a szekér, csak annyi kell, hogy ne kösse őket a bürokrácia, cserébe azt várják tőlük, hogy fizessék be az adót, foglalkoztassanak, minél több embert, és ne akarják befolyásolni a kormányzati politikát.

Győzni fogunk!

Képes-e a magyar ember kikerülni győztesen a súlyos erőpróbákból? Kérdezte Orbán és szerinte a válasz természetesen igen: győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk. Hosszan tartó taps. De nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, hanem, ha az ország nyer - mondta. Ő mélyen meg van győződve, hogy minden magyar gyerek jobban élhet majd, mint a szülei. Szerinte az a fontos, hogy mindenki boldoguljon, a magyarság fennmaradjon.

"Mi ez, kérem, ha nem felemelkedéstörténet?"
Orbán szerint ma a magyarok sokat dolgoznak, tervezgetnek, házat építenek, iskolába küldik a gyerekeiket, rendben tartják a portájukat. Mi ez kérem, ha nem felemelkedéstörténet? - mondta. Taps.

Tovább élnek a megszülető gyermekek
Vajon emelkedő pályán van-e az ország? - tette fel magának a kérdést a kormányfő, majd meg is válaszolta, mondván, egy évtized már alkalmas időszak egy értékelésre. A 2009-es év a "baloldal rémkormányzásának" utolsó éve volt, ő akkor azt mondta, teljesen új politikára van szükség. Ma egy magyar gyerek úgy születik meg, hogy jó eséllyel megéli a XXII. századot, mert nő a születéskor várható élettartam, csökken az adósság, több gyermek születik.

A Magyar Nemzetben megjelent szlogent ismételt Orbán
Orbán szerint a legnagyobb köszönet azoknak jár, akik minden reggel felkelnek, elmennek dolgozni és pörgetik a magyar gazdaság szekerét. És azoknak is, akik tudták, hogy stabil kormányra, folytonosságra van szüksége van Magyarországnak. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség - ismételte meg a héten a Magyar Nemzetben már megjelent, ezek szerint általános érvénnyel használt új fideszes szlogent.

Orbán: Soha rosszabb évet 2018-nál
Orbán Viktoré a szó. Ő azt mondja, lassan már ő is kíváncsi arra, tud-e újat mondani még, de egyelőre soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt. Orbán szerint az, hogy harmadszor is kétharmaddal nyertek, és a gazdasági növekedés is kiemelkedő, összefüggenek, mert bár vak tyúk is talál szemet, de a magyar gazdaság a hetedik éve növekszik. A harmadik kétharmad és a növekedés sem ajándék, mindkettőért keményen meg kellett küzdeni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.