2019. február 2., szombat

HAVI 10 EZER FORINTÉRT KAPOTT ÖNKORMÁNYZATI LAKÁST A PROFI FUTBALLISTA BALMAZBAN

INDEX
Szerző: JÁVOR BENCE
2019.02.02.


Nemrég egy nagyobb cikkben foglalkoztunk a balmazújvárosi profi labdarúgóknak kiadott önkormányzati bérlakások ügyével, illetve a csőd és a harmadosztály felé robogó helyi futballcsapat vergődésével. Cikkünk megjelenése után a balmazi futballklub a saját honlapján reagálva megpróbálta egy masszív csúsztatással hitelteleníteni cikkünket (lásd keretes írásunkat). A birtokunkba kerülő információk segítségével most tisztáznánk a kérdést, mégis mennyiért lakhattak az alkalmazottaiknak 2017-ben átlagban bő 500 ezer forint nettó havi fizetést kínáló sportvállalkozásnál. 

Önkormányzati bérlakás vagy szociális bérlakás?

A balmazi csapat honlapján arra való utalással próbálják meg hitelteleníteni korábbi írásunkat, hogy annak címében szociális bérlakásokat foglaló balmazújvárosi labdarúgólk szerepelnek, miközben azok valójában "önkormányzati bérlakásokban" laknak.

A Balmazújváros Sport Kft. dolgozóinak nevében írt levél szerzője úgy tesz, mintha a két dolog kizárná egymást, miközben az egyik fogalom az ingatlan tulajdonosát jelöli, míg a másik a bérbeadásának jogcímére vonatkozik. Avagy minden szociális bérlakás önkormányzati bérlakás, de nem mindnen bogár rovar. A cím pedig duplán is igaz, egyrészt mert a korábbi cikkünkben tisztán bizonyítottuk, hogy a futballistáknak adott lakások a szociálisan rászorulóknak jutó lakások számát csökkentették, míg a mostani cikkünkben bemutatjuk, hogy a bérleti díjuk megegyezett a szociális alapú bérleti díj összegével.

Forintra pontosan meg tudjuk mondani, hogy a cikkünkben említett öt lakást mennyiért bérelte a Balmazújváros Sport Kft. a városi vagyongazdálkozási cégtől a játékosainak. És hónapra pontosan, hogy a profi futballcsapatot működtető vállalkozás mikor fizetett lakbért utoljára.

A balmazújvárosi futballklub agóniája azután öltött igazán látványos méreteket, hogy a korábbi fideszes polgármestert, Veres Margitot 2018 tavaszán jogerősen öt év börtönre ítélték, majd a kormánypárti jelölt elbukott az augusztusi időközi választáson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.