2019. március 31., vasárnap

KISHAJÓS VIZSGA KÖZPÉNZBŐL MINISZTÉRIUMI VEZETŐKNEK, SAJÁT INFORMÁTORÁT IS FELDOBTA A PROPAGANDAMÉDIA

MUTYIMONDÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ÁTLÁTSZÓ / RÁDI ANTÓNIA
2019.03.30.


444: még egy határon túli fociakadémia alakul

A kormány támogatja a Partiumi Labdarúgó Akadémia létrehozásának előkészítését – szúrta ki a szerdai Magyar Közlönyben a 444. Első körben erre 216 millió forintot szán a kormány, de ez csak az előkészítés költsége, nem a teljes beruházásáé. A Partiumi Labdarúgó Akadémia lesz a 10. határon túli akadémia, amit a kormány a költségvetésből támogat. Már kész a csíkszeredai, a topolyai és a dunaszerdahelyi akadémia, készül a munkácsi, sepsiszentgyörgyi, eszéki, lendvai, tervekben van a révkomáromi és rimaszombati, és most a partiumi, ami Szatmárnémetiben lesz.

HVG: Polttól kért szigorúbb eljárást a Pesti Srácok újságírója a Czeglédy-ügyben

Kiadta az ügyészségnek a neki súgó MSZP-s informátort a Pesti Srácok újságírója, hátha így eredményesebb lesz a nyomozás, és méltatlankodva kevesellte a „politikai szálat” a büntetőügyben – derül ki a nyomozati anyagokból. A kormánylap újságírója a Polt Péternek címzett dokumentumban leírja saját „jelentős szerepét” is az eljárásban.

24: családja biztonsága érdekében visszalép az újpesti ellenzéki jelölt

Visszalép a IV. kerületi közös ellenzéki polgármester-jelöltségtől Szalma Botond, íra a 24 az Újpesti Hírmondóra hivatkozva. Az ellenzéki pártok közleménye szerint a valamennyi ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelölt „nyomós, családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármester-jelölti feladatokat”. Szalma Botond a közleményben leszögezte, hogy mint mindenki más számára, „neki is a családja, és a családja biztonsága az első”. Szalma egykor a KDNP budapesti elnöke volt, most az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd támogatásával indult volna Újpesten.

Népszava: kishajós vizsga közpénzből minisztériumi fejeseknek

Agrárminisztériumi vezetők, köztük jelenlegi és volt államtitkár-helyettesek ingyenesen végezhettek el kishajó-vezetői tanfolyamot, sőt, a vizsgadíjukat is a magyar adófizetők állták. Az Agilis-Pákász Bt.-vel kötött vállalkozási szerződés alapján ingyen szerezhette meg a hajóvezetői vizsgát Szinay Attila jogi és igazgatási helyettes államtitkár, Ugron Ákos Gábor volt helyettes államtitkár, jelenleg a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, de a listán ott találjuk a tárca környezetvédelmi és titkársági referensét is.

444: a NAV nem érzi magát nyomozóhatóságnak, ha Kósa Lajos feleségéről van szó

Generációk társasjátéka nevet viselte a program, melyről a helyszínen nem derült ki, miben más, mint egy sima szombat esti társasjátékozós kocsmázás a debreceni Sheldon’s bárban. A rendezvényt Kósa Lajos feleségének egyesülete szervezte, a kapcsolódó programsorozatot 10 millió forinttal támogatta az Emmi. Varga Zoltán, debreceni DK-s képviselő feljelentést tett csalás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásának gyanújával. A NAV Észak-alföldi bűnügyi igazgatósága március 20-án már meg is írta a nyomozást elutasító határozatot. Az indokolás szerint a feljelentő nem tárt fel minden tényt és nem végezte el előre a nyomozati munkát helyettük, például nem derítette ki, hogy a minisztérium konkrétan megkapta-e az állami támogatást. Miközben maguk a szervezők az összes facebookos posztjukban és a saját weboldalukon is megírták, hogy ez egy minisztérium által támogatott program. A nyomozó hatóság saját értékelése szerint nem tényfeltáró, hogy kiderítse egy ügy hátterét, ha nem adtak meg neki előre minden adatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.