2019. március 6., szerda

MIÉRT VAN MOST IS VÁLSÁGHELYZET MAGYARORSZÁGON?

INDEX
Szerző: BÍRÓ MARIANNA, SZÉMANN TAMÁS
2019.03.06.


A kereszténységre leselkedő, állandóan fenyegető veszély talán jól hangzik a folytonos politikai kampányban, ám a valóságban nem az Európát, benne Magyarországot elárasztó muszlim migránsoktól, hanem a globális felmelegedés és a politikai válságok okozta humanitárius világkatasztrófától kell tartani. Utánanéztünk, miért hosszabbították meg Orbánék a migrációs válsághelyzetet.

A migrációs válság folyamatos Trianont jelent Európának, egy hidegháború utáni újabb olyan nagyobb korszakot, amely szintén kulturális, ember- és területáldozatokkal járhat – mondta a napokban a lakitelki fideszes parlamenti alelnök, Lezsák Sándor, és talán ebből a mondatból is világos lehet: leginkább az európai parlamenti (EP), majd pedig az önkormányzati választásokra, és az azt övező politikai kampányra készülnek a politikusok Magyarországon.

AZ ÖSSZEURÓPAI TRIANONT UGYANIS EGYELŐRE SEMMI SEM TÁMASZTJA ALÁ, AHOGYAN A FOLYAMATOSAN FOKOZNI IGYEKEZETT FÉLELMEKET SEM.

Több mint egy hete próbáljuk például elérni a Bevándorlási és Menekültügyi (hamarosan idegenrendészeti) Hivatalt azért, hogy a korábban havonta, majd negyedévente frissülő statisztikájuk 2018-ra, azaz a tavalyi évre vonatkozó adatait bocsássák a rendelkezésünkre így március elején.

Miközben ugyanis a bevándorlást, menekültügyi eljárásokat, a Magyarországon menekült, illetve oltalmazotti státuszt kapottak létszámát, származási országát és egyéb – nem érzékeny – adatait tartalmazó statisztika korábban nyilvános volt, 2019 márciusában a megelőző év szeptemberéig vezetett nyilvántartások érhetőek csak el. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal megkereséseinkre egyáltalán nem reagált, az általunk kért adatokat pedig nem közölték cikkünk megjelenéséig.

Pedig igazán időszerű lenne megismerni, pontosan milyen jogszabályi feltételeknek felelt, vagy épp nem felelt meg az Orbán-kormány akkor, amikor nemrégiben fél évvel meghosszabbította a a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet további fél évvel.

Amikor ugyanis a kormány erről döntött, a legalább megismerhető rendőrségi statisztikákra hivatkozva azt írtuk: nem állt fenn egyetlen törvényi körülmény sem ehhez. Persze a hatóságok igyekeznek alátámasztani a kormánykommunikációt, de ebben, tehát a – akár illegális, akár legális – bevándorlási nyomásban képtelenség Orbán Viktor aggályait alátámasztó magyar adatokat találni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.