2019. március 26., kedd

MR. BEAN ÉS A MAGYAROK

MINDEN, AMIRŐL BESZÉLNI KELL...
Szerző: A Polgi
2019.03.25.


Egészen a mai napig nem értettem milyen a magyar néplélek. Nem értettem, hogyan lehet ennyire gyűlölni azt a menekültet, akit a legtöbbje soha nem látott és vélhetően nem is fog látni. A mai napon megnéztem néhány Mr. Bean epizódott. Bean a kisember, akinek soha semmi nem sikerül. Nincs nője. Szar helyen lakik, hiszen az ablaka előtt megy el a metró. Munkája is borzasztó. Legjobb barátja a gyerekkori játékmackója. Mr. Bean autója egy Mini Morris. Mini tervezésénél ez volt a célkitűzés, hogy legyen egy teljesen belföldi gyártású, kis fogyasztású, gazdaságosan üzemeltethető, alacsony karbantartásigényű, a széles néprétegek által is elérhető árú kisautóra. A leírásból ugye mindenkinek lejön, hogy a Minik társadalmi megítélése nem volt magas. De volt egy olyan brit autó, ami még a Mininél is kényelmetlenebb, kisebb, gázabb volt. Ez a Reliant Robin. Mindössze három kerekű, műanyagkarosszériás, nemhiába csúfolták a brit autóskultúrában műanyag disznónak.

Mr. Bean ennek a gépnek a sofőrjén tölti ki az összes frusztrációját. Mert végre van egy olyan autó, ami még az ő autójánál is nagyobb förmedvény. Amit nem is tartanak autónak, csak motoros triciklinek, amit akár motoros jogsival is lehet vezetni. Ezt az autót üldözi, borítja fel, foglalja el előle a parkolót, vagy éppen tolja ki a parkolóból azért, hogy beálljon a helyére. Ezen az autón (illetve sofőrjén) éli ki az összes kisebbségi érzését, ami benne van a nyomorult élete miatt.

Úgy vélem a magyar néplélekben is ilyen. Tény, hogy a leginkább gyűlölködve rettegők azok, akik a legnyomorúságos megyék, városok, falvak lakói. Nézd meg az Index videóját, ami Kunszentmártonban készült!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.