2019. március 26., kedd

"AZ ORBÁN ELLENI HARCOT A MAGYAROKNAK KELL MEGVÍVNI"

HÍRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2019.03.26.


Az MSZP választmányi elnöke szerint az európai populisták, így az Orbán Viktor elleni a harcot a magyaroknak kell megvívni.

Ez a meccs még nem dőlt el. Lehet azt mondani, hogy Orbán most nehéz helyzetbe került, hogy most egy kicsit meg kell húznia magát, vagy hogy ez a lépése kudarcba fulladt. De nem bukott meg, pályán van – mondta az MSZP-s politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este, aki szerint a kormányfő akkor bukott volna meg, ha kizárják a Fideszt az Európai Néppártból. Ez azonban nem történt meg, ezért a magyar ellenzéki szavazóknak el kell menni szavazni májusban, és a szavazatukat az Európa-párti erőkre kell adni – jelentette ki.

A jelenlegi felmérések szerint ugyanis a legtöbb mandátumra Európában a jobboldali pártszövetség (EPP), itthon pedig a Néppártban felfüggesztett Fidesz számíthat. Miközben az EPP a következő EP-ben 181 mandátumra számíthat, és ebből 15-öt a Fidesz „szállíthat”, addig a szociáldemokrata tömb (S&D) mindössze 137-re, amiből a hazai baloldal jelen állás szerint 5-öt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.