2019. március 31., vasárnap

TARLÓS NEM BUTA, HANEM GYÁVA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2019.03.30.


Épp annyira, mint a főnöke, akivel egyszer úgy felmosták a padlót, hogy elmehetne vileda-reklámnak. Na pont azóta tesz nagy ívben mindenre, ami a demokrácia alapjait jelenti. Orbán jó tanítványra talált Tarlósban.

„Vitatkozni szeretne, de ő lepődne meg a legjobban, ha felvenném a kesztyűt, biztosan tudja, hogy ilyen butaságot nem csinálok” – reagált Tarlós István főpolgármester arra, hogy Karácsony Gergely vitázna vele az önkormányzati választások előtt.

Mielőtt jobban belemennénk Tarlós butaságába, lássuk, milyen intenciókkal látta el az elmúlt években Orbán a főpolgármestert:
- A viták ideje lejárt – ezért nem volt 2018-ban miniszterelnök-jelölti vita, mármint Orbán szerint járt le.
- Az interjúnak nem az az értelme, hogy bikaviadalt vívjak egy újságíróval. ... eleve rosszindulatú ember előítéletes kérdéseket tesz fel. – ezért nem áll szóba senkivel, aki nem a farpofái közül bújt elő, vagy nem a tenyeréből eteti.
- „Hadd kérjem Önt, legyen megértéssel: választók nélkül nem lehet országgyűlési választásokat tartani Magyarországon. Ezért helyes, ha a polgárok, családok jövőjéről folytatott vitára a Horn Gyula miniszterelnök úr által megteremtett, 1998-ban bevált keretek között, a Közgazdaságtudományi Egyetemen, a magyar polgárok megtisztelő jelenlétében kerítünk sort.” – opsz, hiba a felsorolásban, hiszen ez is Orbán, csak épp 2002-ből, amikor még érdekében állt vitázni Medgyessy Péterrel. Akkor össze is jött a vita.
- „Nem volt érdeke a Fidesznek egy ilyen kampányelemnek a beépítése, nyilvánvalóan nem tudjuk annyira megnyerni ezeket a miniszterelnök-jelölti vitákat, mint amekkora különbség van a mai felmérések, kutatások szerint a két párt között.” – ez pedig a Fidesz akkori alelnökének, Pokorni Zoltánnak az indoklása, miért is nem vitázott senkivel Orbán 2010-ben.

De Tarlós – ahogy a jó tanítványhoz illik – még tudott egyet csavarni az orbáni tanításon. Szerinte vitázni egyszerűen „butaság”.

Megértjük. Szellemi kvalitásaihoz sokkal jobban illik a NER-stílus: kategórikus imperatívuszokban beszélni mindenről – is. Főleg úgy, hogy senki nincs, aki közbe kérdezne. Ha meg mégis, hát megvonhatja tőle a szót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.