2019. április 11., csütörtök

AZ OROSZ TÖRVÉNYHOZÁS BETILTANÁ AZ AIRBNB-T

MÉRCE
Szerző: PAPP GÁSPÁR
2019.04.11.


Az orosz szenátus tegnap úgy döntött, hogy megtiltják a lakóépületben működtetett hosztelek, vagyis az Airbnb-lakások és hasonló üzletek működtetését. A törvényt a lakosság panaszaival indokolják, de a döntésnek a hagyományos hotelek tulajdonosai is örülhetnek. Oroszország számos nyugati városnál radikálisabbat lép.

A rövidtávú lakáskiadás tiltásával a szállókat működtetők szerint a turisták számára elérhető szállóhelyek száma radikálisan csökken: Moszkvában 40, Szentpéterváron 80 százalékkal. Az Airbnb-szállások eltüntetésével a törvényhozásnak vélhetően tehát nem csak a lakosság nyugalma, a lakásárrobbanás megállítása és egyes negyedek bulinegyedesedésének megállítása lehetett a célja: a hagyományos hoteltulajdonosok is elvesztettek egy konkurrens üzletágat.

A törvényt, melyet 2015 óta rág a törvényhozás, még Vlagyaimir Putyinnak is szignóznia kell.

Az utolsó verzió egészen pontosan úgy szól, hogy a lakóházak lakásait nem lehet szállodai szolgáltatásokra használni.

A törvény ellen hétfőn Moszkvában tüntettek az Airbnb-tulajdonosok, egyesek pedig a törvény betartatásának nehézségeire utaltak: Moszkvában több, mint 10 ezer lakás van regisztrálva az Airbnb felületén, az összes lakás ellenőrzése nehézségekbe ütközhet – vélik a szkeptikusok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.