2019. április 11., csütörtök

EURÓPAI ÁLHÍRGYÁRAT ALAPÍTOTT ORBÁN LONDONBAN - OROSZ MINTÁJÚ MAGYAR "FAKE NEWS" PROPAGANDAGYÁR LONDONBÓL TÁMADJA EURÓPÁT - ELLENSÉGES BEAVATKOZÁS AZ EURÓPAI DEMOKRATIKUS ORSZÁGOK BELÜGYEIBE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.04.11.


"A tulajdonosokból és a koncepcióból látható, hogy ez Orbán propagandamédiájának szerves része, amely egy központilag szervezett “fake news”, álhírgyár, amely immár nemzetközi szintre emeli az illiberális propagandát. Az elnevezés azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha a Visegrádi 4-ek által létrehozott, működtetett, vagy velük egyeztetett, esetleg a V4-ek által jóváhagyott közös értékrendet közvetítené, de erről szó nincs"

Nem a valódi jelentése szerint értékelte a közvélemény a hírt, hogy korábbi tanácsadója, Habony Árpád vezetésével, V4 Agency néven nemzetközi hírügynökséget alapított Orbán Viktor.
Mint Orbán kezében minden, ez is megtévesztés, hazugság. Mindez nem mindegy, mert Orbán ezzel megint azt a látszatot kelti, mintha egész Közép-Európa nevében beszélne, mintha mind a négy volt szocialista ország nacionalista illiberális diktatúra lenne, és azonos nézőponton van, akiknek a vezetője Orbán. Ez egyáltalán nincs így. Még a lengyelek esetében sem teljes az összhang, mert a lengyelek oroszellenesek, míg Orbán Putyin ügynöke. Szlovákia most választott egy liberális, emberi jogvédő hölgyet köztársasági elnöknek.

A londoni magyar “álhírgyár” mintája az orosz “fake news” média, a Sputnik vagy a Russia Today, amelyeket a Kreml, illetve az orosz titkosszolgálat irányít. A többségi tulajdona az Orbán által nemzetstratégiai jelzővel minősített magyarországi központi propagandagyár, a KESMA nevű központi sajtóalapítvány, mivel az 57 százalékban tulajdonos New Wave Media Group Kft. is ennek része lett. Az is beszédes, hogy a 40 százalékos tulajdonrész az Arthur Finkelstein és Habony Árpád áltyal alapított (Finkelstein halála óta csak habony tulajdonában levő) Danube Business Consulting Ltd., amely a “megtestesült gonosznak” nevezett Finkelstein szellemi örökségét viszi tovább.

Ennek lényege a szisztematikus lejárató kampányok, mocskolódó karaktergyilkosság, az álhírekkel való megfélemlítés és manipulálás. A fennmaradó 3 százalék tulajdonosa Szalay-Bobrovniczky Kristóf londoni nagykövet, aki bejegyezte a társaságot Angliában. Ez utóbbi is jelzi, hogy ez egy magyar állami propagandavállalkozás, amely Orbán irányítása alatt áll. A munkatársak mindegyike Magyarországon kipróbált álhírgyáros, propagandista hazudozó. Egyelőre két nyelven, magyarul és angolul, de ez nyilván majd bűvül, és arra törekszik, hogy minden uniós országban saját nyelven tolja ugyanazt a hazugságot és szemét propagandát, amit Orbán Magyarországon csinál. Orbán meg sem várja, hogy elfoglalja az Európai Uniót és átalakítsa a NER mintájára, már megkezdi a hazug propaganda és az álhírek gyártását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.