2019. április 25., csütörtök

RÁREPÜLTEK A BEFEKTETŐK AZ ESZKÖZKEZELŐS LAKÁSOKRA -. A BÉRLŐ MÉG NEM IS NYILATKOZOTT, DE A VEVŐ MÁR MEGHIRDETTE AZ INGATLANT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.04.25.


Több olyan esetről értesült az Azénpénzem.hu, amikor az eszközkezelős lakásra befektető igyekezett rácsapni még azelőtt, hogy a bérlő egyáltalán eldöntötte volna, mit kezd a későbbiekben. A legdurvább, amikor a türelmetlen vevő a piac tesztelése végett már elkezdte hirdetni a még a bérlő által sem megszerzett lakást.

Döbbenten látta Anita, hogy a lakását valaki eladásra hirdette meg. Nem volt túl ügyes a partner, mert a közzétett adatok alapján ingatlanközvetítők is ráleltek az ingatlanra. Így tudta meg a benne lakó, hogy valaki vevőt keres a lakására. Pontosabban arra az otthonra, ami egykor valóban az övé volt, de bajba jutott devizahitelesként most már a Nemzeti Eszközkezelőtől (NET) csak bérli. Felháborodottan írt nekünk az esetről, de később kiderült: nem csalóról, hanem egy türelmetlen befektetőről van szó, aki fel szerette volna mérni: mennyit kaphat az ingatlanért, amikor majd továbbadja.

Mindenkinek hangsúlyozzuk, hogy legyenek óvatosak a különböző ajánlatokkal kapcsolatban, mert az ügyeskedések végén könnyen hoppon is maradhatnak! Nem árt ügyvédhez (a jogászoknak mindig a megbízó érdekét kell nézniük, így a másik fél által hozott partner nem feltétlenül jó megoldás) fordulni.

A Nemzeti Eszközkezelő lakásaiban élők a múlt hónapban kapták kézhez a lehetőségeikről szóló tájékoztatót. Minden iratban pontosan taglalják, ki, milyen esetekben, mennyiért juthat hozzá ahhoz a lakáshoz, amelyben él. A felkínált opciók közül azonban csak egyet lehet választani – ráadásul a bérlőtársak teljes egyetértésével. A döntésre pedig 60 napot hagytak az érintetteknek (a határidő jogvesztő!).

A lehetőségeket, amelyek közül a legjobb, ha valaki egy összegben ki tudja fizetni a nagyon kedvezményes árat, itt foglaltuk össze. Hiába kaptak azonban visszautasíthatatlan ajánlatot az eszközkezelősök korábbi lakásuk visszavásárlására, sokaknak közülük még mindig meggyűlhet a baja a végrehajtóval korábbi bedőlt hitel miatt. A dilemma pedig – mint azt nem csak Anita esetéből megtudtuk – több befektető figyelmét is felkelthette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.