2019. június 8., szombat

KÖNYVHÉTRE KÉSZÜLVE: BÁRDOS ANDRÁSSAL OLVASGATUNK

KLUBRÁDIÓ / KLUBDÉLELŐTT
Szerző: KLUBRÁDIÓ / KUN ZSUZSA
2019.06.08.


A jövő héten kezdődik a 90. Ünnepi Könyvhét, amelynek apropóján Bárdos Andrással, a 21. Század Kiadó társtulajdonosával keresgélünk olvasnivalók között a Klubdélelőttben. A műsorban szó esik még egy különleges gyógymódról, egy magyar orvosi felfedezésről és Térey Jánosra is emlékezünk.

Hallott valaki az Arni-módszerről? Egy különleges gyógymód, Pásztor Gabriella, aki évtizedek óta Angliában él és dolgozik hozta haza, hogy stroke-on, agyvérzésen átesett és lebénult betegeken segítsen. Az eredmény szinte hihetetlen.

Bedő Imre a Férfiak Klubjának megálmodója, létrehozója, vezetője. De vajon minek ez a klub, miért van rá szükség?

Végh György író, költő nevére sajnos kevesen emlékeznek. 1982-ben halt meg, ha élne, most ünnepelné a 100. születésnapját. Az évforduló kapcsán feleségével, Takács Márta szerkesztővel idézzük fel munkásságát, buktatókkal teli életét.

Egy fiatal orvos-kutató, Manczinger Máté bőrgyógyász bioinformatikai eszközökkel fedezte fel az emberi immunrendszer és a kórokozók sokfélesége közötti alapvető összefüggést.

Lassan kezdődik a 90. könyvhét, Bárdos Andrással, a 21. Század Kiadó vezetőjével olvasnivalók között keresgélünk. Csak néhány közülük: Zsolt Ágnes: Éva lányom, Braun Róbert: Faltól falig Amerika, Paul Aster, John Updike...

Mindössze 48 éves volt Térey János író, költő, drámaíró, amikor egy reggeli órában elragadta a halál. Előző este a 30 éves érettségi találkozóján vett részt, jó kedvű volt, remekül volt. Nemrégiben volt a Klubdélelőtt vendége, ezzel a beszélgetéssel emlékezünk és búcsúzunk tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.