2019. október 23., szerda

ORBÁN-KÖZELI CÉGEN KERESZTÜL VESZÜNK HARCI JÁRMŰVEKET A HÁBORÚZÓ ERDOGANÉKTÓL

HVG360
Szerző: SZABÓ YVETTE
2019.10.22.


Törökországból kerülnek katonai eszközök hamarosan Magyarországra. A HVG értesülése szerint nem közvetlenül az állam lesz a vevő, egy magyar közvetítő cég üti nyélbe az üzletet. A török páncélozott harci járműveket egy olyan kör készül behozni az országba, amelybe Orbán Viktor családja is bejáratos.

Másfél évvel ezelőtt új vállalkozást alapított az évente 10–20 milliárd forint profitot termelő építőipari vállalat, a Duna Aszfalt tulajdonosa. A HT Divison Zrt. fő tevékenységeként a gépek, berendezések kereskedelmét jelölték meg, amiben sem addig, sem azóta nem különösebben exponálta magát a tiszakécskei vállalkozó, jóllehet a banktól a médián keresztül a szállodáig már számos ágazatban kipróbálta magát. A HT Division abban is eltér Szíjj László érdekeltségeinek többségétől, hogy a székhelye Budapesten van, egy erzsébetvárosi irodaházban. Igaz, azon a címen már vannak nyomai Szíjjnak, hiszen egy másik, ott bejegyzett vállalkozásban is az ő üzlettársai szerepelnek.

A legfőbb különbség azonban az, hogy a HT Division csak felerészben az övé, a tulajdonostársa bizonyos Suat Gökhan Karakus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.