2019. október 23., szerda

ÍGY ÜNNEPEL MINDEN MAGYAROK – TÜRKÖK, KIPCSAKOK – VEZÉRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.10.22.


...A művelt típusú magyar miniszterelnök holnap a Zeneakadémiára zárkózik be híveivel, ott mond az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi beszédet. A minden magyarok és nem magyarok – türkök, kipcsakok – kormányfője, a zenei műveltségű Orbán Viktor nem mer kimenni közterületre. Vagy csak az lehet a baj, hogy az esti órákban már kicsit hűvösödik, az átmeneti kabátja pedig tisztítóban van. Ráfázna. Így nem tud elegánsan, tisztességesen és ünnepien megjelenni az emberek előtt.

Van még egy másik ok is: a magyar miniszterelnök be van szarva. Fél az emberektől. Harmadik ok pedig az lehet, hogy mára kisajátította a Fidesz magának ötvenhatot. Különösen Schmidt Mária állami történelemhamisító kezdeményezésére: összekeverte a Dózsa-féle parasztlázadást és Dózsa László ötvenhatos hőst meg színész urat. Utóbbit ki is plakátoltatta a 2000-ben elhunyt Pruck Pál helyett. Lőtt, nem talált, Máriánk! Mert ért hozzá. Ehhez is. Orbán ünnepelt már az Operaházban 2012-ben: akkor a Magyar Alkotmány helyett a maguk kreálta új Alaptörvényen örömködött. Olyan jól sikerült neki, hogy nem találta a főbejáratot, és egy hátsó ajtón inalt el az Operaház előtti tüntetők elől. Hősiesen, nagy bátran.

Én egyáltalán nem bánom, hogy a magyar miniszterelnök nagyon szereti a zenét, úgy hallottam, különös élvezettel hallgatja Rossini: Tolvaj szarka nyitányát. Ezzel nyugodtan lehet indítani a zeneakadémiai összesimulást. Az nagy pofátlanság lenne, ha felcsendülne a maszek állami ünnepségükön Beethoven Egmont-nyitánya – az ötvenhatban legtöbbször felcsendült, kultikussá vált zenemű. Na-gyon-na-gyon mél-tat-la-nok lettek rá a Fidesz-maffia tagjai. A zeneszerző zseni süket volt, mégis zseniális műveket komponált. A NER-urak pedig olyan alkalmi süketek, hogy csak azt hallják meg, ami nekik tetszik, amiből hasznuk van és amivel gyalázzák az országot. Ezek nem zsenik, hanem korrupt tolvajok. A szabadság, a demokrácia megcsúfolói. Nemzethy színbe öltözködő félnótások.

Azért van abban valami ördögi pikánsság, hogy az örökké háborúzni kész Nagy Magyar Vezér még ellenség nélkül is megfutamodik saját országában a nép elől. Az ötvenhatos szabadságharcosokat úgy ünnepli 2019 szabadságharcosa, hogy elbújik, mint az egynapos, gyáva baka. Hazugsággal nem lehet demokratikus csatát nyerni. Hiába viszik utána piti kis fegyverhordozói a muníciót, rettentően félnek a tüzes istennyilától. Ha az lecsap…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.