2019. november 18., hétfő

JÓ LÓRA TETT, AKI IDE FEKTETTE A PÉNZÉT - KÉTSZÁMJEGYŰ HOZAMOK IS VANNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.11.18.


Nincs okuk panaszra a hosszúkötvény-alapokba fektetőknek, az éves hozamok 9-10 százalék körül szóródnak. A féléves hozamok még bombázóbbak; 6 hónap alatt ugyanis 5-6 százalékot lehetett keresni, vagyis messze lekörözték a szuperállampapírt, ahova sok pénz vándorolt innen is.

Június elején startolt az első félévre évi 3,5 százalékot, vagyis 6 hónapra valójában 1,75 százalékos kamatot fizető szuperállampapír. Igaz, hogy ha 5 évig megtartja a befektető, az évi átlagos hozama 4,95 százalékos lesz. A hosszúkötvény-alapok valójában ennek a többszörösét teljesítették az elmúlt félévben. A 6 hónapos hozamok ugyanis 5-6 százalék körül alakultak. Az éves hozamok 9-10 százalékot mutatnak, ami messze meghaladja a korábbi várakozásokat. (A kötvényalapok legfrissebb hozamait itt találja.)

A rövidkötvény-alapok már messze nem teljesítettek ilyen jól. A korábban is ide tartozó, valóban rövidkötvény-alapokként kezeltek 1-3 százalékos hozamot tudnak 12 hónapra felmutatni. A korábban pénzpiaci alapként működők, de az uniós szigorítás miatt ide soroltak plusz-mínusz nulla hozamot tudtak csak elérni. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.