2020. március 16., hétfő

BOTRÁNYOS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MÁRCIUS IDUSÁN

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: TORKOS MATILD 
2020.03.15.


Nemzeti ünnepünkön Kovács Zoltán vette át az operatív törzs sajtótájékoztatójának vezetését, amit arra használt fel, hogy visszarepítsen minket cca 35 évvel ezelőttre, a pártállami időkbe, amikor a párt központi bizottságának megbízható katonái körülbelül ilyen stílusban tárgyaltak a „tűrt” és a „tiltott” kategóriákba sorolt ellenzéki értelmiségiekkel.

Kovács Zoltán vasárnapi szereplése felemésztette azt a kis bizalmi tőkét, amit Orbán Viktor miniszterelnök kommunikációs bravúrral összerakott pénteken este, amikor hajlandó volt felülértékelni az aznap reggel a közrádió reggeli interjújában előadott orbitális ostobaságait az esetleges iskolabezárások esetén a tanárokat érintő fizetés nélküli szabadságról. Orbán elrendelte a közoktatási intézmények bezárását, és azt, hogy gyerekek otthonaikban, távoktatás keretében tanuljanak.

Ezzel egyszerre különféle akciócsoportokat is alakított, amit nagyon sokan úgy értékeltek, hogy a kormányzat az úgynevezett operatív törzsével együtt a koronavírus-járvánnyal szembeni tehetetlenségét próbálja elrejteni azzal, hogy egy csomó akciócsoportot hoz létre a szerinte prioritást érdemlő problémák megoldására.

Közben olyan elemi hibákat vétett a miniszterelnök, amikre korábban nem nagyon láttunk tőle példát. A rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet kihirdetését követően szinte azonnal elutazott Moldovába, ahova 30 milliárd forintos hitelkeretet is vitt magával ajándékba. Aközben volt ilyen nagyvonalú a kormányfő, hogy itthon nincs elegendő védőmaszk sem a betegek, sem az egészségügyi dolgozók számára, az üzletekben is hiánycikk, emiatt irdatlan magas áron lehet csak beszerezni, ugyanez a helyzet a hatékony kézfertőtlenítőkkel...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.