2020. április 29., szerda

NEKEM A SELEJTET CSEMEGÉNEK SZÁNJÁK, KÉT ÉHEZÉS KÖZÖTTI MOTIVÁCIÓKÉNT

KOLOZSVÁR SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2020.04.29.



Tárgy: Kész

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

De most aztán tényleg ne ácsingózzon kend, hogy honvágy így, meg hazajövetel úgy! Bevégeztetett! „A koronás vírus a gondoskodó állam hóhéraként belökte a Fényessegűt a történelembe”. Tudnám hosszabban is írni, de a Tamás bácsi mindig kerülte a cirádákat, mert olyan munkája volt, amelyik maximum a bővített mondatokat tűrte. Ez a mondat a leghosszabb hitelesített csúcsteljesítmény tőle. A Tamás bácsi törzsön kívüli, mélyen a potrohosok uralma alatt vegetál, vagyis nem lételeme a mismásolás.

Másrészről ez a legrövidebb megfogalmazása volt annak, hogy mit tett ezzel az országgal és ezzel a néppel ez a néhány tucat aljadék harminc esztendő alatt. Tisztázzuk. Ezt se én mondtam. Hallottam. Továbbítom, mint közvélekedést, kend meg tűzheti a kalapja mellé nemzettestvéri árvalányhaj helyett, mert ott az árva lányokat viszik a szerájba, ahogy hallom. (azt meg itt hallottam sutyiban, hogy nagy bajban vannak a testi szabadfoglalkozású lányok munkaadói, a KKV-k, mert pang az üzlet, a népképviseletben szolgáltatásukat fogyasztó kormánytagoknak nincs potenciálja, a potenciális ügyfeleknek meg pénze. Csak tudnám, mit is jelent ez, meg miért kellett ezt előttem sutyorogva mondani, meg kacsintani hozzá).

Én ugye sajátos nevelési igényű, ugyanakkor átlagon felüli memóriával rendelkező gyerek vagyok, ráadásul lány létemre hátrányos helyzetű is, mert a várbéli szakácsságot már lenyúlta a Gundel, dekázni is csak 13 megy, úgyhogy kicsi az esélyem az udvartatásba kerülni.

Márpedig én a süssünk-főzzünk felé tendáltam erősen. És a tata pártolta is a törekvésem: „Kisunokám! Kiváló éca! Főleg a cukrászság. Az egyetlen szakma, ahol a selejtet is meg lehet enni!” Márpedig amilyen jövő elé nézünk, hát nekem a selejtet csemegének szánják, két éhezés közötti motivációként.

Eszembe is jutott kend, mikor a vírus miatt sumákoló egyik kistalpas várjobbágy Takonypóc a tévében álságos szemforgatással előadta, hogy „egy hajóban evezünk…..”. Mert kend megírta a nénikénknek a kend hajókázását Boszporusznál, ahol magyar gályarabok eveztek és azt mondták kendnek, hogy szívesebben gályáznak a török, mint a magyar uraknak. Na, ahogy kend nem evezett velük, nos, ezek se mivélünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.