2020. október 13., kedd

MÁR ELŐFOGLALHATÓ A COVID-VAKCINA - ROHAMRA SZÁMÍTANAK AZ INFLUENZA ELLENI OLTÁSÉRT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.10.13.


Az ígéret szerint az elsők között kaphatja meg a koronavírus elleni oltást, aki 5000 forint „előfoglalási” díjat fizet. Ugyanígy (és ugyanennyiért) vesznek fel előjegyzést – állítólag a súlyos túljelentkezés miatt – az influenza elleni vakcinára.


Az első hónapokban rendkívül nehéz lesz a koronavírus elleni oltóanyaghoz hozzájutni – állítja a Nemzetközi Oltóközpont. Mint leírják: erre a problémára kínálnak megoldást a Covid-19 oltóanyag előfoglalási programjukkal, abból a feltételezésből kiindulva, hogy belátható időn belül elérhető lesz egy, sőt akár több, Magyarországon is engedélyezett oltóanyag. Az engedélyezett vakcinát (vakcinákat) piaci forrásból a gyártótól vagy a gyógyszerforgalmazóktól szerzik majd be.

A Nemzetközi Oltóközpont állami intézményként ismert. Arról, hogy ez ma már egyáltalán ne lenne így, eddig semmilyen hivatalos bejelentés nem volt. A Népszava viszont tavaly arról írt, hogy a központ (amit ésszerűsítés címén az előző év végén bezártak) csendben egy kft. kezébe került.

Nyomatékosítják is, hogy jelenleg még nincs vakcina, az előfoglalás jogát árulják. Ennek a díja 5000 forint személyenként. Ez nem tartalmazza a vakcina és az oltás költségeit, csak az oltás jogát biztosítja a páciensnek. Amennyiben nem jutnak vakcinához 2021 végéig, vagy egyéb okból nem tudják beoltani a pácienst, a foglalási összeget visszatérítik. Az előfoglalási joggal rendelkező pácienseknek nem számítják fel az első ellátásért kért 2990 forintos díjat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.