2020. október 13., kedd

MILLIÁRDOS KÖTBÉRCSAPDÁBA ESETT A BKV

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2020.10.13.


Tíznaponként három millió forinttal nő a BKV által 15 éve eladott, de ki nem ürített ferencvárosi kocsiszín után fizetendő kötbér.


Nem csupán a Metrowagonmash sok milliárdos kötbérperében érintett a BKV. A másik ügyben azonban éppen fordítva, a fővárosi közlekedési cégtől követelnek 1,2 milliárdot ezen a címen. Csak éppen ezt senki nem készül átvállalni (felmerült, hogy a magyar állam fizetné meg az orosz cég helyett a BKV által követelt kötbért). 

A BKV 2005-ben, még Demszky Gábor főpolgármesterésége idején értékesítette a Könyves Kálmán körútról nyíló remízt a Central Ingatlan Kft.-nek. Az adásvételi szerződés szerint a fővárosi közlekedési cégnek 2008-ban kellett volna kiürítenie a területet, de ez a mai napig nem történt meg. A kötbér már tavaly decemberben meghaladta az 1,2 milliárd forintot. A szerződésben annak idején nem rögzítették sem a kötbérfizetés maximum összegét, sem az időtartamát, így a határ a csillagos ég. A BKV ráadásul patthelyzetben van, mivel nem mondhat le a kocsiszínről, különösen most a hármas metró pótlása és az érkező új CAF-villamosok okán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.