2021. január 17., vasárnap

A MOMENTUM MOST SAJÁT BŐRÉN TAPASZTALJA MEG A TECHNOKRATA, PIACFUNDAMENTALISTA MÍTOSZOK HATÁSÁT

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2021.01.16.


Óriási reakciócunami fogadta a Momentum elnökének minapi javaslatát, amely 100 ezer forintot adna azoknak az állampolgároknak, akik beoltatják magukat a COVID-19 ellen. Ha az ember csak a párt és politikusainak különböző közösségi médiás felületein megjelent kommentek alapján ítélné meg a helyzetet, akkor jelentős társadalmi elutasítottságot könyvelhetne el a javaslat kapcsán.

Persze ez egy módszertani hiba lenne, a magyar társadalom nem egyenlő a Facebook-kommentekkel (a konkrét esettől is elvonatkoztatva mondhatnánk: szerencsére!) sem pedig a különböző influenszer-megmondóemberek véleményével, a javaslat megítélésére sokkal alkalmasabb lenne egy reprezentatív közvélemény-kutatás (- amit talán a szakmailag kiváló kutatóintézettel együttműködő párt már a bejelentés előtt is elvégezhetett, de persze ezt nem tudjuk).

Annyit az ötlet mindenesetre bizonyára elért, hogy virálissá vált a közösségi médiában és ezáltal hozzájárulhat annak a – valósággal egyébként köszönőviszonyban sem lévő – kormánypárti szövegnek a semlegesítéséhez, mely szerint a liberális ellenzék oltásellenes lenne, alá akarná ásni a vakcinába vetett bizalmat, és „halálkampányt” folytatna. Ha ugyanis valamit demonstrál Fekete-Győr András bejelentése, az az, hogy pártja olyannyira oltáspárti, hogy még fizetnének is azoknak az embereknek, akik beadatják maguknak a vakcinát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.