2021. április 6., kedd

ÁTMENETILEG A SPIRIT FM SZÓL MAJD A KLUBRÁDIÓ MEGÜRESEDETT FREKVENCIÁJÁN

MEDIA1
Szerző: media1.hu
2021.04.06.


A Médiatanács arról is határozott, hogy a Rádió 1 üzemeltetője, a Radio Plus Kft. megkapja a Music FM egykori frekvenciáját.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt hét keddi ülésén úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián. Ezt a frekvenciát a Klubrádió használta február 14-ig, azóta kihasználatlanul áll, és jelenleg pereskedés tárgyát képezi.

Az egyesület maga is pályázott a frekvenciára, de a pályázatból kizárták. Miután az FM-frekvencia a Klubrádió adásának lekapcsolása miatt üres maradt, úgy határoztak, ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be. A hatályos szabályok alapján a médiaszolgáltató az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról lemondott, így nincs akadálya a grémium szerint, hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát. (A Spirit FM az ATV csoporthoz tartozik.)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.