2021. április 7., szerda

MILYEN ÁRAT FIZETÜNK ORBÁN KORAI NYITÁSÁÉRT?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.04.07.


Már a XXI. században él – feltehetően ezt is meg akarja üzenni Orbán Viktor, amikor fontos bejelentések fórumául saját Facebook-oldalát használja. Hiába, törekedni kell arra, hogy eloszlassa a róla szóló legendákat – amelyeket jórészt önmaga épített – arról, hogy az internet tájékoztatási forradalma távol áll tőle. Többé-kevésbe ezzel is magyarázzák, hogy a miniszterelnök nem barátja a közösségi média használatának, hogy e téren a Fidesz jelentős lemaradásba került; ezt Karácsony Gergely megválasztásakor voltak kényszerűen konstatálni.


Azon persze érdemes elgondolkodni, hogy egy olyan horderejű bejelentést, mint amit kedden – egy nappal húsvét után – közzétett Orbán, tényleg a Facebook-e a megfelelő hordozó? Egy miniszterelnök, akinek bármikor a rendelkezésére áll az állami televízió és rádió – mint ahogy ezt hétről-hétre tapasztaljuk – miért nem ezeket használja, netán az állami hírügynökséget. Miért tartja fontosnak, hogy saját közösségi oldala legyen a hírforrás; netán ettől válik modernebb politikussá?

Természetesen a kívánt célt eléri: sokan vándorolnak az oldalára, hogy megnézzék videó-üzenetét, mely üzenet szól arról, hogy szerdától kinyithatnak az üzletek, bizonyos szolgáltatók. Vagyis: ragaszkodott ahhoz, hogy ő legyen a jó hír hozója, amin persze nem vagyunk meglepődve; miért is engedne át egy ilyen lehetőséget bárki másnak. Végül is napok óta versenyt hirdetett önmagával: mikor érjük el a 2.5 milliós oltásszámot – ehhez a bűvös mennyiséghez kötötte ugyanis az első lépést a szabad világ felé...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.