2021. április 6., kedd

„RENGETEG EMBER HALT MEG, AKINEK NEM KELLETT VOLNA MEGHALNIA”

MAGYAR NARANCS
Szerző: BÁNYAI GYÖRGY
2021.04.06.


A korlátozások fenntartását és az oltási kampányt kombinálni kell, ekkor lehet eredményes a járvány elleni védekezés - mondta lapunknak Balkányi László, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ volt tudásmérnöke.


magyarnarancs.hu: Orbán Viktor türelmetlen. Nemsokára „újraindítaná” az országot, mondván, az egyedüli megoldás a járvány ellen az oltás.

Balkányi László: Kizárt dolog, hogy egy járványtannal foglalkozó szakember ezt az alapvetően hibás gondolatmenetet adta volna elő a miniszterelnöknek. De fogadjuk el, hogy van ez az állítás, és nézzük meg a tartalmát: lényegében azt mondja Orbán Viktor, hogy az oltásokkal lehet a járványt leállítani, a korlátozó intézkedésekkel, például karanténnal, távolságtartással nem. Ez az állítás tényszerűen nem áll meg, hiszen több országot ismerünk, ahol kizárólag ilyen intézkedésekkel megállítható volt a járvány: Tajvan és Új-Zéland példái ezt mutatják. De hamar megérthető az is, hogy az állítás maga is alapvetően téves logikán alapszik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.