2022. január 3., hétfő

WITTINGHOFF: NINCS MÉG EGY UNIÓS ORSZÁG, AHOL A JÁRVÁNY IDEJÉN ELVONTAK AZ ÖNKORMÁNYZATOKTÓL (1. RÉS

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2022.01.03.


Budaörs polgármestere szerint a 2021-es esztendőt továbbra is két döntő tényező határozta meg: a Covid-járvány és az önkormányzatokat érintő brutális kormányzati megszorítások. Ennek ellenére, Budaörs sikeres, polgármesterén, Wittinghoff Tamáson pedig évtizedek óta nem találnak fogást – igény pedig lenne rá, kormányoldalról. Erről is beszélgettünk a tavaly az önkormányzatok tevékenységét illető legrangosabb elismeréssel kitüntetett városvezetővel.


A Polgármesteri Ezüstlánc-díj a Magyar Önkormányzatok Szövetségének legrangosabb kitüntetése, azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték – írták a kitüntetés átadásakor a budaörsi honlapon. Így talán az egyik legilletékesebb városvezetőtől kérdezzük: miként zárták az idei évet az önkormányzatok s miként kellene, hogy nyissák a következőt?

– Nyilván ahány önkormányzat, annyiféle. Azok az önkormányzatok, amelyek az év vége előtt ismét – ahogy mondani szokás – megkapták a „csokipénzt”, azaz pártpolitikai alapon hozzájutottak a fejlesztéseikhez szükséges kompenzációhoz és véletlenül mind kormánypárti vezetésűek. Ott valószínűleg nem adódtak komoly problémák az évzárásnál. Ettől függetlenül valószínű, hogy a járványhelyzet minden önkormányzatnál komoly gondokat okozott. Nemcsak azért, mert rengeteg többletfeladatot is jelentett akár az idegenforgalom, akár egyéb bevételek kiesése, vagy a helyi iparűzési adó felezése miatt. Mindezek sok helyen okoznak problémát. Budaörsöt ez annyiban érintette, hogy át kellett ütemeznünk a betervezett fejlesztéseket, ami nem örömteli...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.