2022. március 24., csütörtök

ELEMZIK ORBÁN LEVELÉT BRÜSSZELBEN – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.03.24.


Egy ideig nem fogunk részesülni ebből az uniós forrásból

A Helyreállítási Alap hitelkeretének mielőbbi lehívását célzó magyar kérés teljesítéséhez megfelelő indoklás és program, valamint a már benyújtott terv újraértékelése és jóváhagyása szükséges.

Több sebből is vérzik Orbán Viktor levele

Nyilván ezzel ő is tisztában van, de legalább így megint lehet egy kiadósat brüsszelezni. Orbánnak levél helyett értékelhető tervet kellett volna küldenie Brüsszelbe..

Százmilliárdokat adott Magyarországnak az uniós bank

Az Európai Beruházási Bank – az Ukrajnának szóló szolidaritási sürgősségi csomag keretében – március 4-én 668 millió eurós azonnali pénzügyi támogatást hagyott jóvá az országnak, amit már folyósítottak is a kormánynak.

Menekültügy: trükkös támogatást ad a kormány az önkormányzatoknak

Az önkormányzatok egyik zsebéből elvett 100 millió forintot adja a menekültek támogatására. A karma nem viccel, ld. fent.

Szijjártó Pétert cáfolja a világ egyik legnagyobb olajcége

Szijjártó szerint az „amerikaiak” miatt vesztettünk hét évet, és miattuk nem sikerült kiaknázni az alternatívát jelentő román földgázt. Ám az ExxonMobil cég ennek ellentmond. A gázkitermelést és -szállítást valójában a román törvények nem engedték idáig, bár az új bukaresti kormány most változtathat ezen a helyzeten.

Nem csak milliós órákat, luxusutazásokat és luxusruhákat vásároltak a II. kerületi Sport Kft. kárára

Kiderült: a II. kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. előző vezetése alatt a szervezet más csapatok reprezentációs és szállásköltségeit is fizette.

Novák Katalin sógornőjét nevezték ki az állam „főlombikosának”

Bár az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) mélyen hallgat a kinevezéséről, a szervezet honlapján megtalálható vezetői névsor bizonyítja.

Csendben kreált központi igazgatóságot az állami meddőségi klinikáknak a kormány

A Humánreprodukciós Igazgatóság lesz a felelős az ágazati finanszírozási rendszer kialakításért is – ami különösen annak fényében érdekes, hogy az államosításra a kormány szerint „anyagi visszaélések” miatt volt szükség.

A NATO további csapatokat küldhet Kelet-Európába, Magyarországra is

A NATO vezetői négy további harccsoport felvonultatását hagyhatják jóvá a csütörtöki csúcstalálkozójukon.

A háború ellenére sem farol ki az oroszokkal közös vasúti bizniszéből Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjének befektetési cége, a Magyar Vagon Zrt. a Transmashholdinggal közösen még 2019-ben nyert el egy egymilliárd euró értékű tendert, mely keretében 1300 vasúti kocsit kell legyártaniuk az egyiptomi állami vasúttársaságnak.

Még itt: 700 vasúti kocsit szállítunk Egyiptomnak

Újabb gazdasági csúcsvezető hagyta volna ott Putyint, de neki nem engedték

Elvira Nabjullinát épp a múlt héten nevezték ki újabb öt évre, annak ellenére, hogy ő korábban az említett ok miatt távozni szeretett volna a posztjáról.

Taccsra tett Atya

Az a Bayer Zsolt rúgott bele is, akinek valószínűleg ez a feladata. Ezért tartják. Ő a pártjának nemcsak a csahos, de a harapós kutyája is. Reméljük, hogy veszettség ellen azért évente beoltatják, mert így is elég sok kárt okoz a gazdáinak meg másoknak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.