2022. április 16., szombat

HADHÁZY ÁKOS: SEMMIT NEM VESZÍTÜNK AZZAL, HA A PARLAMENTI SZÍNJÁTÉKOT OTTHAGYJUK

MAGYAR NARANCS
Szerző: KRUSOVSKY DÉNES
2022.04.16.


Az utóbbi napokban a választásokon elszenvedett súlyos ellenzéki vereség okait taglaló viták mellett a folytatás lehetséges formáiról is beszéltek egyes politikusok. Hadházy Ákos, Zugló új országgyűlési képviselője radikálisabb ellenállásra buzdít. Ennek a lehetséges formáiról kérdeztük.


magyarnarancs.hu: A választás másnapján írt egy Facebook-bejegyzést, amiben három dolgot említ, mint amelyekre szükség lett volna a választási sikerhez: összefogás, megújulás, ellenállás. Ebből az összefogás, ahogy írja, részben sikerült, a megújulás nem, és az ellenállás sem az elvárt módon alakult. Azóta többször is beszélt már erről az ellenállásról, de mi is ez pontosan, hogyan kell elképzelnünk?

Hadházy Ákos: Írtam egy részletesebb javaslatot is erről az ellenzéki pártok számára, és ezt követően kiderült, hogy a Momentum egyetért azzal, hogy feltételekhez kell kötni a parlament nyitó ülésén való részvételt, és ha a Fidesz nem hajlandó ezekről tárgyalni, illetve ezeket elfogadni, akkor nagyon fontos szimbolikus lépéssel kell az új ciklust indítani. Azzal, hogy a nyitó ülésen nem szabad megjelenni. De amikor erről van szó, mindig igyekszem leszögezni, hogy ez csak egy első lépés az új ellenzéki politizálásban; ahhoz, hogy a következő választásra tisztességesebb feltételeket küzdjünk ki, még nem elég, hiszen ahhoz az emberek támogatása is szükséges. Ugyanakkor az emberek támogatását csak úgy nyerhetjük el, ha látják, hogy eltökéltek vagyunk...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.