2022. április 16., szombat

HADHÁZY ÁKOS: SEMMIT NEM VESZÍTÜNK AZZAL, HA A PARLAMENTI SZÍNJÁTÉKOT OTTHAGYJUK

MAGYAR NARANCS
Szerző: KRUSOVSKY DÉNES
2022.04.16.


Az utóbbi napokban a választásokon elszenvedett súlyos ellenzéki vereség okait taglaló viták mellett a folytatás lehetséges formáiról is beszéltek egyes politikusok. Hadházy Ákos, Zugló új országgyűlési képviselője radikálisabb ellenállásra buzdít. Ennek a lehetséges formáiról kérdeztük.


magyarnarancs.hu: A választás másnapján írt egy Facebook-bejegyzést, amiben három dolgot említ, mint amelyekre szükség lett volna a választási sikerhez: összefogás, megújulás, ellenállás. Ebből az összefogás, ahogy írja, részben sikerült, a megújulás nem, és az ellenállás sem az elvárt módon alakult. Azóta többször is beszélt már erről az ellenállásról, de mi is ez pontosan, hogyan kell elképzelnünk?

Hadházy Ákos: Írtam egy részletesebb javaslatot is erről az ellenzéki pártok számára, és ezt követően kiderült, hogy a Momentum egyetért azzal, hogy feltételekhez kell kötni a parlament nyitó ülésén való részvételt, és ha a Fidesz nem hajlandó ezekről tárgyalni, illetve ezeket elfogadni, akkor nagyon fontos szimbolikus lépéssel kell az új ciklust indítani. Azzal, hogy a nyitó ülésen nem szabad megjelenni. De amikor erről van szó, mindig igyekszem leszögezni, hogy ez csak egy első lépés az új ellenzéki politizálásban; ahhoz, hogy a következő választásra tisztességesebb feltételeket küzdjünk ki, még nem elég, hiszen ahhoz az emberek támogatása is szükséges. Ugyanakkor az emberek támogatását csak úgy nyerhetjük el, ha látják, hogy eltökéltek vagyunk...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.