2022. május 10., kedd

AZ NEM PARLAMENT, AHOL A KORMÁNYZÓ PÁRT MONDJA MEG, KIVEL TÖLTHETIK BE A PÁRTOK A BIZOTTSÁGI HELYEIKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.05.09.


Kövér “Köteles” László házelnök azon kesereg, hogy 2010 után az ellenzék nem tiszteli eléggé az általa vezetett parlamentet. Kövér megfeledkezik arról, hogy az ellenzéktől minden parlamenti jogot elvettek, semmi más eszközük nincs az ellenvéleményük kifejezésére, mint a plenáris üléseken bemutatott tiltakozások. Kövér úgy képzeli a parlamentarizmust, hogy az ellenzék szó nélkül elfogad mindent, amit ők akarnak, és nem zavarják a diktatúra “törvényhozását”, ami szerinte “felgyorsult”. Diktatórikus rendelkezéseket parlamentarizmus nélkül elfogadni nem nehéz.

Minden bíróságon elítélnék Kövér házvezetését, mert az nemcsak a parlamenti szabályokat és jogokat csorbítja, hanem még a véleménynyilvánítás szabadságát és alkotmányos jogát is sérti. Ahogy az is, hogy még legitim és törvényes alkotmány sincs, mert azt önkényesen eltörölték, és helyébe az egypárti önkényuralom alaptörvényét helyezték, ami még őket sem kötelezi semmire, mert úgy lépik át, ahogy akarják, és bármikor a saját tetteikhez és igényeikhez igazítják, miközben a legolcsóbb, napi politikai propagandára, fasiszta gyűlöletkeltésre és uszításra használják fel.

Az egykor Tisztelt Ház iránti tiszteletet leginkább Kövér László rombolta le, és az a náci ideológiára épülő fasiszta párt, amit egykor Fidesznek hívtak. Ennek legnyilvánvalóbb jele, hogy az ellenzék által bizottsági tisztségekre jelölt személyeket Kövér és “pártja” egyszerűen megvétózta, és ők mondták meg, hogy az egyes pártok kivel tölthetik fel a bizottsági helyeiket. Kövér méltatlannak ítélte egyes bizottsági tisztségekre azokat, akik például a fasiszta önkényuralmi firkálmányt kritizálták és megszüntetni javasolták. Ezeket az embereket a nép választotta meg, és tartotta “méltónak”.

Mindez azonban rámutat arra is, hogy akik elvtelenül viselkednek, azok a végén így járnak: tisztességes ember egy ilyen alaptörvény elfogadása után semmiféle közösséget nem vállal egy törvényen kívüli rendszerrel, mint amilyen az Orbán-rendszer. Ebben a rendszerben semmiféle funkciót, szerepet nem lenne szabad elvállalni, hanem csak elutasítani a rezsimet, mint egy fasiszta diktatúrát. Mert ha ezt nem teszik meg, akkor egy olyan diagnosztizálható elmebeteg, mint az őskommunista-fasiszta Kövér László szankcionálja őket a fasiszta alaptörvény nevében, és ezt el kell tűrniük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.