2022. május 2., hétfő

NYIT A NEMZET JÁTSZÓTERE: MOST MILYEN SZEREPET SZÁN ORBÁN VIKTOR A PARLAMENTNEK?

HVG360
Szerző: LENGYEL TIBOR
2022.05.02.


Alakuló ülését tartja az új törvényhozás, amelyet egyesek a jogalkotás templomának, mások gombnyomogatók melegedőjének tartanak, Kövér Lászlót pedig néha egy kocsmára emlékezteti. Kérdés, mennyire lesznek jelen az ellenzékiek, milyen jogalkotási trükkökre, kétharmados módosításokra lehet számítani.


Biztos, hogy nem lesz teljes a 199 fős képviselői létszám a magyar Országgyűlés 41. ciklusának hétfőn 11 órakor kezdődő alakuló ülésén, mivel egy ellenzéki képviselő biztosan nem vesz rajta részt: Hadházy Ákos. Ha a politikus, mint az előzetesen várható, a bojkottjával minden igyekezete ellenére egyedül marad – miután még leendő frakciója, a Momentum is kihátrált a kezdeti ígéretéből, emiatt a jelenlegi állás szerint függetlenként folytatja –, akkor ugyanaz történik, mint négy éve.

Az előző ciklus alakuló ülésén, 2018. május 8-án is Hadházy volt az egyedüli, aki nem vett részt az ülésen – igaz, akkor mások máshogy tiltakoztak, és ilyen demonstratívnak szánt félmegoldásokra most is lehet számítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.