2023. április 30., vasárnap

FERENC PÁPA A KOSSUTH TÉRI SZENTMISÉN: NYISSUK KI A KAPUKAT

24.HU
Szerző: 24.HU
2023.04.30.


A vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth téren bemutatandó pápai szentmise Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye. A szentmisén mindenki részt vehet előzetes regisztrálás nélkül.

Kollégánk már reggel hét előtt a helyszínre ért, a téren készült fényképek pedig arról árulkodnak, hogy sokan már kora reggel a helyszínre értek, hogy biztosan kapjanak helyet a téren. Reggel nyolc óra magasságában már szinte teljesen megtelt a Kossuth tér.

A Kossuth tér környékén a TEK betontömböket helyezett el, védve a tömeget és a pápát. A beléptetési pontoknál már reggel hét óra körül tömeg volt. Az eseményre körülbelül százezer embert várnak, de a térre nem férnek be ennyien, a környező utcákban kivetítőkön követhetik az események.

A kormány tagja közül a helyszínen van már Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Rogán Antal kabinetminiszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Megjelent Áder János és Schmitt Pál volt köztársasági elnök is. A helyszínen van Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is.

Reggel kilenckor pedig Ferenc pápa is megérkezett a térre. A szentmisét Orbán Viktor Facebook-oldalán élőben is követhetik.

Szentbeszédében az egyházfő örömét fejezte ki, hogy együtt vannak jelen a püspökök, papok, szerzetesek és a világi hívek is a téren, mivel, mint mondta, egyéb keresztény felekezetek küldöttei, a zsidó közösség vezetői és civil szervezetek is jelen vannak a misén.

Ezt követően többek között azt mondta:

Nyissuk ki a kapukat, próbáljunk mi is szavakkal, gesztusokkal, hétköznapi tettekkel olyanok lenni, mint Jézus.

Ferenc pápa arra kérte a híveket szentbeszédében, hogy váljanak olyan kapukká, amiket senki előtt sem csapnak be, és amiken mindenki beléphet, és az egyházi közösség nyitottságának fontosságát is hangsúlyozta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.