2023. október 12., csütörtök

AZ EMBER A TERROR MÖGÖTT ÉS EGY MEGVÁLTOZOTT NÉP - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.10.12.


Lemészárolt gyerekek, egy pokoli hely, egyesek korrupcióérzete, a duplázó Azahriah és Tarr Béla a 444 reggeli hírlevelében.

Jó reggelt! Ez itt újra a 444 reggeli (és nem az egyedüli) hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfőbb híreivel. De előtte itt van négy kiemelt anyag a címlapról:



Szily László bemutatta Mohammed Deifet, az izraeli lakosság elleni terrortámadás kitervelőjét, akit hétszer próbáltak megölni, de mindig megúszta, Bede Márton pedig arról írt, milyen kilátások nélküli, szörnyű hely Gáza.

Ki fog-e állni a Nyugat Izrael mellett? Milyen lesz Izrael válasza? Hogy fordulhatott elő egy ilyen összehangolt támadás Izrael ellen? Ezekről kérdeztük a magyarországi megemlékezésen részt vevőket, illetve elmentünk az Izrael melletti kiállásra a zsúfolásig telt Dohány utcai zsinagógához.Az ukrán főrabbi kimentette az unokáit az orosz bombázások elől, erre Izraelben megbombázta őket a Hamász.

BELFÖLD

A Medián felmérése szerint a Fidesz-szavazók többsége sem tartja kizártnak, hogy Mészáros Orbán strómanja, ennek ellenére a Közbeszerzési Hatóság szerint csökkentek a korrupciós kockázatok, és javult a jogszerűség.

Iványi Gábor és Donáth Anna is az Európai Bizottsághoz fordul a MET érdekében, mivel a végét járja az egyház a NAV inkasszója miatt.

A Magyar Nemzet pont azt a részt vágta le Krausz Ferenc mondatából, amiben a tanári szakma becsületének helyreállításáról beszélt. Közben a kormány reklámban büszkélkedik a két új magyar Nobel-díjassal.

A külügy azt válaszolta az akkugyárak miatt aggodalmaskodó MTA-nak, hogy aki az akkugyárak ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd.

A Nemzeti Földügyi Központ korábbi vezetőjét vették őrizetbe gyerekpornó miatt: szeptember 15-én reggel, a háza előtt fogták el a nyomozók N. J.-t, az NFK addigra már elnöki pozíciójából eltávolított vezetőjét, aki céges laptopján közel 400 gyerekpornó-felvételt tárolt.Novemberig lesz ideiglenes határellenőrzés a szlovák-magyar határon.

Orbán Viktor – aki október 23-án Veszprémben mond beszédetTbilisziben járt.

KÜLFÖLD

Váratlan látogatást tett a NATO központjában Volodimir Zelenszkij, miközben a tagállamok védelmi miniszterei arról tárgyaltak, mennyi katonai támogatást tudnak még nyújtani Ukrajnának, és meddig.

Az EU rászólt Elon Muskra az X-en terjedő álhírek miatt: a Hamász terrortámadásáról terjednek kamuhírek az oldalon, ami miatt komoly büntetés is kiszabhat az Európai Bizottság.

Több mint félmillió külföldön élő lengyel akar szavazni a parlamenti választásokon, a többségük valószínűleg Donald Tusk pártját támogatná, nem is véletlen, hogy a jobboldali kormány szigorította a külföldi szavazatok számolását.

Tucker Carlson Izrael-ügyi álláspontja magával ránthatja a többi republikánust: a Fox News egykori riportere kilóg a sorból, megjegyzései felbonthatják az USA-ban az Izraelt támogató kétpárti egységet. A republikánusok egyébként Steve Scalise-t jelölik házelnöknek a képviselőházi káosz közepén.

Bíróság előtt kellett magyarázkodnia Oroszország két legismertebb jogvédőjének, ki is használták az alkalmat: egy Szaharov-díjas a vádlottak padján és egy Nobel-díjas a tanúk között.A NATO határozott választ ígér, ha bebizonyosodna, hogy direkt rongálták meg a Finnország és Észtország közötti kábelt.
Pakisztánban vizsgálatot rendeltek el, mert egy nő elindul egy szépségversenyen.

A Titan tengeralattjáró utolsó darabjait is felhozták a felszínre.

Adócsalásért elítélték a volt szlovák államfőt.

KULTÚRA

Mundruczó Kornél azt mondta, hogy a filmet, amiről azt gondolja, talán támogatnák, nem feltétlen szeretné megcsinálni. A rendező/producer, akinek a cége támogatta Reisz Gábor új filmjét, azt mondta, hiányzik neki, hogy rendszeresen Magyarországon dolgozzon, mert ezek a gyökerei.A Magyarországon forgató Johnny Depp egy XVI. kerületi villában lakik.

Azahriah duplázik a Puskás Arénában: elfogytak a jegyek az első koncertre, ezért lesz egy második is.

Tiszteletbeli Európai Filmdíjat kap Tarr Béla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.