2024. február 27., kedd

MAGYAR PÉTER: MÉLTATLANUL ALULÉRTÉKELT ORBÁN VIKTOR FELESÉGÉNEK SZEREPE

24.HU
Szerző: 24.HU
2024.02.27.


A Schadl-Völner ügy egy jó példa arra, hogy hogyan működik a rendszer – mondta a Telexnek adott videóinterjújában Magyar Péter. Varga Judit volt férje ugyanakkor jelezte, hogy kicsit furcsának tartja, hogy két hete lépett ki a nyilvánosság elé, és most a magyar társadalom többsége tőle várja, hogy „atombombákat dobáljon vagy atomháborút vívjon a kormány ellen”.


"Nem gondolom, hogy amíg ilyen ügyészség van, Polt Péterrel az élén, addig bármilyen atombombának jogi hatása lenne."

Magyar jelezte, hogy ha vannak információi, például a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban, akkor azokat a nyomozó ügyészségnek kell átadnia, nem interjúkban elmondania, hogy erre mikor kerülhet sor, arról az ügyvédeivel egyeztet. Viszont úgy gondolja, hogy ez nem az ő feladata.

A beszélgetés során kiderült az is, hogy Rogán Antal volt az a miniszter, akivel 2020-ban a Karmelitában beszélt a válásáról. A beszélgetés szerinte barátian zajlott, nem volt benne semmi furcsa, arról volt szó, hogy „a kormány érdeke az, hogy ne legyen balhé, ha el kell válni, akkor barátian, gyorsan váljunk el”. Hozzátette, hogy „nyilván ilyenkor elhangzik, hogy tudunk-e valamiben segíteni, te jól képzett vagy, van egy szakmai életutat, ebbe beleillik ez meg ez, és felajánlottak lehetőségeket, én meg mondtam, hogy köszönöm, de nem kérem ezeket a lehetőségeket”.

Magyar a Partizánnak adott interjújában beszélt arról először, hogy a jelenlegi hatalom durva eszközökkel akarta megakadályozni 2020-ban, hogy feleségével elváljanak egymástól; illetve legalábbis érdemben befolyásolni akarták a válás körülményeit. „Behívtak a Karmelita kolostorba, és azt mondták, hogy ha ez és ez fog történni, akkor ezt és ezt választhatom.” Mivel Magyar az interjúban tett kijelentései szerint nem ment bele a felkínált opciókba, pár nappal később a Kehi be nem jelentett vizsgálatot tartott akkori munkahelyén, a Diákhitel Központban. Ennek részleteivel kapcsolatban most többek közt azt mondta:

"nem volt olyan vicces a szituáció, mert az hagyján, hogy megjelent három nyomozó vagy vizsgáló, de amikor megkérdeztem, hogy mi történik, ha én ehhez nem járulok hozzá, nem adom át a gépemen, amin egyébként a válásommal kapcsolatos dokumentumok is vannak, (…), akkor lemutattak a földszintre, ahol az utcán állt egy rendőrautó, és azt mondták, hogy akkor rendőri segítséget kérnek"...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.