2024. április 18., csütörtök

ORBÁN BÉKEHARCA A SZABADSÁG ELLEN

HÍRKLIKK
Szerző: HERÉNYI KÁROLY
2024.04.18.


Orbán politikai észjárása fa ék egyszerűségű. Logikája szerint a Putyin által lerohant Ukrajnával együttérzők egyszerűen háborúpártiak. Háborúpárti a teljes ellenzék, Márki Zay és Magyar Péter, a KESMA-tól független sajtóvilág. Ezzel a primitív mondattal, állítással alapozta meg 2022-ben a negyedik kétharmadot.


Ezt szajkózza, ha kell, ha nem, azóta is. Állítása az ellenzék részéről nagyrészt érdemi visszhang nélkül maradt a mai napig. Legfeljebb annyira futotta, nem, nem, nem, becsszó nem vagyunk háborúpártiak. Futhatta volna többre is. Innentől nem az ellenzék, hanem legalább nyolc és félmillió magyar nevében mondom a magamét, akik visszaküldés helyett másra használták a nemzeti konzultáció kérdőíveit.

A magyar emberek döntő többsége nem háborúpárti, nem békepárti, hanem SZABADSÁGPÁRTI. Együttérez és szolidáris a hadüzenet nélkül lerohant Ukrajnával és annak minden nációjával. Együttérez, mert emlékszik 1956 november negyedikére, emlékszik Csehszlovákia 1968-as szovjet megszállására. Emlékszik a harcokban elesettekre, a kivégzettekre, a bebörtönzettekre. És emlékszik a kommunisták, Rákosi és Kádár békeharcára, amikre kísértetiesen hasonlít Orbán békeharca. Minden magyar békeharc az agresszorokat, akkor a hruscsovi, brezsnyevi Szovjetuniót, ma a putyini Oroszországot védi és támogatja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.