2016. február 3., szerda

MEKKORA BARMOK VAGYUNK, HOGY ILYEN LÚZEREKRE BÍZTUK AZ ORSZÁGOT

24 HU - POSZT ITT
Szerző: Nagy Bandó András
2016.02.02.


A médiából megismerhettem pár adatot, láttam megtakarításokat, adósságokat, és csak hervadoztam, fejcsóváltam, és kínnal-keservvel mosolyogtam. Nevethetnékem is lehetett volna, ha nem tűnt volna az egész siratni valónak, ha nem éreztem volna: mindez keserű, szomorú, kesergésre okot adó, érzékenyebb lelkületű ember számára pedig könnyeztető.

Hát milyen emberek ezek, kérdeztem magamtól, magamban, milyen emberek azok, akik negyedszázad alatt csak adósságot halmoztak föl (persze, csak papíron, nem vagyok hülye!), és a szüleiktől fölvett kölcsönöket törlesztik mostanság (persze, csak papíron, még most sem lettem hülye!), és arra sem voltak képesek, hogy ennyi (annyi, amennyi) pénzből sem voltak képesek fölmutatni pár milliós megtakarítást (persze, papíron, nem leszek hülye!). Milyen emberek azok, akiknek nem több, mindössze fél garázsuk van (esténként csak az Audijuk orrát dugják belülre), luxusvillájukból mindössze pár százalék a tulajdonrészük, Wartburggal járnak (illetve Wartburgjuk van, de nem azzal járnak), szóval semmijük nincs, de adósságuk sokmilliós, ami azt jelenti, rohadt gazdagok a nekik kölcsönző rokonaik, az csoda, hogy nem ők indultak el a választásokon.
Persze egy szót ne szóljunk, legtöbbjének tíz-húsz ingatlanja, befektetése, birtoka, földje, szőlője, borászata van, vagy nekik nincs, akkor van a feleségüknek, nem egy, nem kettő, tizenakárhány. Aki érti, hogy csinálják, hangszórót nyerhet, küldje be a megfejtést a Parlamentbe.

Hogy mekkora barmok vagyunk mi, választópolgárok, amikor ilyen lúzerekre, ilyen semmit érő, eladósodott senkiháziakra bíztuk az országot! A saját anyagi helyzetüket sem képesek egyenesben tartani, hát hogy lennének képesek az ország dolgait, gondjait, bajait megoldani? Az jár a fejemben, hogy lehet ilyen Janus-arcú életet élni, olyat, hogy azzal büszkélkedhetnek, hogy elrendezték az ország dolgait, csökkent az államadósságunk, törlesztettük, amit kellett, és közben ők maguk adósodtak el?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.