2016. február 17., szerda

ÚJABB MUTYILISTA - MÁR KÖVETNI IS NEHÉZ, HOGYAN RABOLJÁK KI AZ ORSZÁGOT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Franko Provolone
2016.02.17.


Forrás: Marabu - 168. óra
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. A korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat.
A Transparency International (TI) szerint az elmúlt esztendő a közpénzek átláthatatlan szétosztásának az éve volt Magyarországon, amikor is a kormány bármifajta következmény nélkül használhatta a hatalmát arra, hogy előnyhöz juttassa a holdudvarába tartozó üzleti csoportokat, illetve haverokat. Egyetlen adat megemlítése elég ahhoz, hogy lássuk, mennyire igaz a TI álláspontja: Mészáros Lőrinc vagyonbevallása szerint 2015-ben naponta több mint 2,2 millió forintot keresett.Tőle tudjuk, hogy mindezt a szerencsének és a jó Istennek köszönthette, meg persze Orbán Viktornak.
De nem egyedül ő volt az, aki rendkívül jól járt az elmúlt időkben. Legutóbbi helyzetjelentésünk óta ugyanis újabb mutyigyanús ügyek kerültek a napvilágra. Az elmúlt hónapokban például több százmillió forintnyi bevételhez jutott az Andy Vajna által megszerzett TV2-csoport a kormányzati propaganda hirdetésével. Ráadásul a csatorna márciustól megduplázza a hirdetési árait, ennek köszönthetően még többet fizethetünk majd Andy Vajna zsebébe. Cserében azért, hogy népbutító fideszes propagandát sugározzanak. Ezen kívül az LMP több mint gyanús mutyikatfedezett fel a magyar oktatás terén, illetve még az is kiderülhetett, hogyMagyarországon már a kazah juhtenyésztés segítségével is lehet lopni.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.