2016. február 17., szerda

NEVESS CSEPREGHYVEL! AVAGY HOGYAN NÖVELI AZ ÁTLÁTHATATLANSÁG AZ ÁTLÁTHATÓSÁGOT?

MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.02.17.


Ezekről ne maradj le!
Most egy fasori villa került a miniszterelnök vejéhez köthető cégcsoporthoz (Átlátszó)
Rogán vs. Varga: gigászok harca a turizmusért (
Index)
Nem tetszett Lezsák embereinek, hogy nem ők ülnek a trónon (
NOL)
 
Ha van 3 perced:
 
Most egy fasori villa került a miniszterelnök vejéhez köthető cégcsoporthoz
Nemcsak a turai kastélyt nézte ki magának a Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport: az Átlátszó nyomozása szerint egy fővárosi fasori villát megszerző vállalkozásban is tulajdonos az a titokzatos cég, amelyet a miniszterelnök vejéhez lehet kötni, ha áttételesen is. Az épület szerepel Budapest száz éves házai között. (Átlátszó)
 
Rogán vs. Varga: gigászok harca a turizmus milliárdjaiért
Kormányzati belső harc folyik a turizmus irányításáért. Varga Mihály gazdasági miniszter nem adná ki kezei közül, hiába próbálkozik Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetet irányító miniszter. A legnagyobb vonzerő valószínűleg az, hogy az áthelyezésre kiszemelt Magyar Turizmus Zrt. hozzájutott egy elköltésre váró, 8,4 milliárd forintos kerethez. (Index)
 
Nem tetszett Lezsák embereinek, hogy nem ők ülnek a trónon
Lakitelken feloszlatta magát az önkormányzat, mert a független polgármester, Zobokiné Kiss Anita, nem úgy táncol, ahogy a helyben nagy befolyással rendelkező Lezsák Sándor és csapata fütyül. Lezsák lobbimunkájával mintegy hárommilliárd forintot hoztak a faluba, viszont a helyiek szerint ebből főként egy viszonylag szűk vállalkozói és civil szervezeti kör részesült. (NOL)

Hogyan növeli az átláthatatlanság az átláthatóságot?
Hát, ahogyan Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár elmagyarázza. Szerinte örülhetnénk a postáról szóló törvény módosításának, mert javítja a közérdekű adatok átláthatóságát. Örvendezzünk annak, hogy néhány eddig is közérdekű adat ezután is közérdekű adat marad, és, hogy most nem titkosítják a köztulajdonban lévő cég minden szerződését, csak egy részüket. (444)
 
Nem tagadhatják el az Orbán-lagzin eltűnt telefonok utáni nyomozás részleteit
Hiába döntött így a rendőrség – erre jutott az Információszabadság Hatóság. Mint emlékezetes, Orbán Ráhel esküvőjén elloptak két mobiltelefont, ami miatt olyan nyomozás folyt, mint egy fegyveres bankrablás esetén. Az esküvő 26 résztvevőjétől még DNS-mintát is vettek. (Átlátszó)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.