2016. április 4., hétfő

A LENGYEL KALAND

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Fábián
2016.04.04.


„Az EVS a „szegény ember Erasmusa”. Amennyiben 30 évnél fiatalabb, de 17 évnél idősebb vagy, úgy ebben az esetben több hónapot is eltölthetsz külföldön, melynek minden költségét az Európai Unió finanszírozza, persze egy bizonyos határon belül. Mindeközben pedig önkéntes munkát kell végezned.
A lehetőségek viszont nincsenek határhoz kötve – a rendelkezésre álló szabadidőd úgy töltöd-költöd el, ahogy tetszik. Jómagam elsőként egy szűk hónapig tartó projekten vettem részt, így ennek köszönhetően a jövőben még egyszer, akár egy 11 hónapos projektben is közreműködhetek.
Fordítva sajnos nem lett volna kivitelezhető a dolog, ezért döntöttem amellett, hogy elsőként egy rövid távú önkéntes projekt keretében kóstolok bele a külföldi önkénteskedésbe.
Nagy szerencsémre pont belefért ez a kalandozás a vizsgaidőszak második felébe, illetve mindezek után is csak az első két hetet kellett végighiányoznom az egyetemről. Mivel – és ezzel már előre lelövöm a poént – minden hibátlanul alakult, ezért biztosan kihasználom még egyszer az EVS adta lehetőségeket. Mi is történt pontosan?
Portugálok, németek, olaszok és magyarok együtt
Egy lelkes, kedves leányzóval ketten vállaltuk Magyarországon, hogy részt vegyünk egy közép-lengyelországi önkéntes programban.
A Keleti pu-ról a kimondhatatlanul is csodás lehetőségeket rejtő Bydgoszcz [ejtsd: Büdgoscs] városa felé vettük az irányt egy sötét januári estén. Habár a vonatozás sajnos nem tartogatott oly kellemes meglepetéseket, mint azt vasútbarát szívem várta.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.