2016. augusztus 28., vasárnap

A DK KÖRÜLVESZI ÖNMAGÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.27.


A magukat ellenzékinek nevező kollaboráns pártok is készülnek, hogy a népszavazás bojkottja után egy esetleges politikai vagy morális győzelemből kivegyék a maguk hasznát. Ennek szép példája lesz, hogy a Demokratikus Koalíció nevű párt október 1-én körbeveszi a parlamentet. Ezzel ők mindent megtettek a győzelemért.

A híradásokból nem derül ki, hogy a körbevétel milyen célt szolgál, és mit terveznek, miután a körbevétel sikeresen megvalósult. Bemennek? Van belépőjük. Kint maradnak? És akkor mi lesz? Az sem világos, hogy a parlamentnél mi ellen tiltakoznak, hiszen a népszavazás nem ott lesz, ennek a parlamentnek pedig a DK is része. 

Körbevehetnék a diktatúra parlamentjét valódi parlamentáris demokráciát követelve, de ez elég furcsa lenne olyan párttól, amelyik ebben a parlamentben ül. Körbevehetnék a parlamentet azzal a szándékkal is, hogy megakadályozzák ami ellen tiltakoznak, de az a helyzet, hogy népszavazást így megakadályozni nem lehet.

Ezért nem gondolhatunk másra, mint arra, hogy a Demokratikus Koalíció valamilyen testedzésre hívja a szimpatizánsait, mint amikor felfutottak a Várba. De az is lehet, hogy Gyurcsány így akar létszámellenőrzést tartani, vannak-e még annyian, hogy körbeérjék a parlamentet. Kockázatos vállalkozás.

A fenti lehetőségeket leszámítva csak egyetlen kézenfekvő magyarázat lehetséges, hogy a DK önmagát veszi körül, a diktatúra parlamentjében való részvétele ellen tiltakozik, és szemére veti saját magának, hogy Gyurcsány minden korábbi ígérete ellenére legitimálják Orbán fasiszta rendszerét és a demokrácia hamis látszatát keltik a diktatúrában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.