2016. augusztus 28., vasárnap

ZSIDÓ KULTÚRÁLIS FESZTIVÁL 2016 (SZEPTEMBER 4-11.)

ZSIDÓ KULTÚRÁLIS FESZTIVÁL BLOGJA
Szerző: Gerendás Péter
2016.08.28.


Gerendás Péter zeneszerző, előadóművész vagyok. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy idén én lehetek a Zsidó Kulturális Fesztivál művészeti vezetője.
 
Nagyon fontosnak érzem, hogy a rendezvénysorozat szellemiségét és hagyományait folytatva, valami újat hozzak létre. Pályafutásom során mindig arra törekedtem, hogy a minőség legyen a legfőbb szempont. Az elmúlt években a szakma krémjével működtem együtt, köztük hazai és nemzetközi művészekkel. Felismertem, hogy mennyire fontos az identitás, a gyökerek keresése, a zsidó kultúra megjelenítése a zenémben, szövegeimben.
 
Szeretném ezt a tendenciát folytatni művészeti vezetőként.
 
Úgy érzem sikerült olyan programot összeállítani, amely rendkívül színvonalas, de méltán lesz sikeres a közönség körében is. Idén két másik gyönyörű Zsinagóga, a Bethlen téri és a Hegedűs  Gyula utcai is bekapcsolódik a sorozatba. A fiatalokat is igyekszünk megszólítani, sok nekik való zenei csemegét kínálunk. Összművészeti Fesztivál lesz, irodalom, zene, tánc, a legifjabb generációnak pedig gyermekelőadás is lesz. Nagyszerű színművészek tolmácsolásában hangzanak el fantasztikus írások, költemények és prózák, kabaréjelenetek.
 
Külföldi sztárvendégeket is várunk, az Amerikai Egyesült Államoktól, Izraelen át, Szerbiáig. A zenei paletta nagyon színes, a klezmertől, a jazzen, a swingen, a rockon át mindent megtalál majd a közönség. Több olyan előadó is  lesz, aki teljesen az eddigiektől eltérő, ”unplugged” előadásban viszi színpadra jól ismert dalait. Ez a meghitt hangzás harmonikusan illeszkedik  a gyönyörű templomok világába. A Fesztivál nem titkolt célja az egymás iránti tolerancia erősítése a kultúrák találkozása által.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.