2016. augusztus 27., szombat

A TÖRTÉNELEMKÖNYVBE AZ ORBÁN VIKTOR FŐCÍM ALÁ, LÁBJEGYZETNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.27.


Kezdjük kivételesen egy fotóval és egy bejegyzéssel, Balog Zoltán miniszter úr közösségi oldaláról.

„Tokió rendezi 2020-ban a következő olimpiát. De ki rendezi 2024-ben? Erről tárgyaltunk a japán sportminiszterrel Rióban.”

Hát tényleg semmi egyéb gondja-baja-tennivalója nincs jelenleg ennek a szerencsétlen országnak, mint az olimpia! Főleg, hogy erről egy közpénzen Rióban örvendező református lelkész és a japán sportminiszter fog tárgyalni, mert nyilván ők döntik el. Ketten.

Balog úr! Nem szándékozom felsorolni a titulusát, mert bőven hosszabb, mint amire rászolgált valaha. Azonban miközben röpköd a világban a mi adóforintjainkból és roppantul örvendezik annak, hogy mekkora kaland Magyarországtól olyan távol elénekelni a himnuszt és micsoda élmény az önnek, hogy a helyszínen élheti át az aranyérmeket – ezt mondjuk még most sem értem, de nem baj – itthon lenne némi tennivaló.

Már persze, ha ráér pár percre a dolgával is foglalkozni. Először is azt kérdezném, amit szerintem a szerkesztőségünk minden tagja megkérdezett már. Sikerült elutalni a Dóri Háznak azt a tetves öt millió forintot? Nem tetszett ráérni? De nagy kár.

Tud arról Balog lelkész úr, hogy hány kisgyerek éhezik a szünidőben? És arról, hogy hány gyermeknek nem jut megfelelő minőségű táplálék és nem azért, mert a szülők lusták. Kereső szülők mellett is lehet baj. Elég, ha az egyik gyermek beteg, vagy valamelyik szülő megbetegszik, esetleg elveszíti az állását. Máris fejreállt a család. Tud arról Balog lelkész úr, hogy a gyermekes családok csaknem fele csak hitelből tudja megoldani a gyermekek iskolakezdését?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.