2016. augusztus 26., péntek

BAYER ZSOLT LELKÉÉRT FELÉGETNI A HÍDAKAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.26.


Elolvastam Bayer Zsolt válaszcikkét a blogján, és nem lepődtem meg. Elolvastam még körülbelül 10-15 publicisztikát a Fidesz-sajtóban, és más jobboldali sajtótermékekben, és ezen már kicsit elszomorodtam. Merthogy nincs semmilyen válasz. Karaktergyilkolás van.

Bayer annyit tett a blogján, hogy kimazsolázott a lassan már közel 100 díjvisszaadó emberből párat, akikről meg lehetett mutatni, hogy közük volt valahogy az előző kormányzáshoz, majd kiröhögte őket.

És sajnos így tesz a jobboldali és a Fidesz-média nagyja is. Figyelembe se veszik az indoklások sokszínűségét, azt, hogy a tiltakozók között bőven akadnak olyanok, akiktől talán nem is olvashattunk még soha politikai véleménynyilvánítást (pl: Pásztory Dóra paralimpiai bajnok, Snétberger Ferenc gitárművész, vagy Fliegauf Benedek filmrendező), és ahelyett, hogy erre reflektálnának, az egész díjvisszaadósdit liberális hisztiként állítják be, vagy más, tartalmilag azonos kijelentéssel illetik.


Ez pedig alapvetően arról szól, hogy még kísérletet se tesznek ezek az emberek, hogy megismerjék az érveket, a személyeket, akikkel vitatkoznak. A tartalmi politikai vita helyett az egyszerű libsizést, bolsizást, komcsizást választják, a másik beolvasztását az ellenséges tömbbe, anélkül, hogy esélyt adnának véleménye megértésére. A beolvasztás pedig érvényteleníti is a véleményt, tartalmától függetlenül. Ez a kényelmes út.

Pedig valójában nem a baloldali, liberális vagy eddig táborokon kívül álló embereknek van dolguk Bayer Zsolttal. Hanem pont a jobboldalnak. Mert azt tényleg nem gondolhatjuk, hogy a jobboldalon, a Fidesz körül mindenki egyetért Bayer Zsolt nézeteivel és szavaival. De akkor miért nem áll ki senki, vagy miért csupán egy-egy gyengécske hang van, amely azt mondja, ez a csávó nem jobboldali, nem konzervatív...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.