2016. augusztus 27., szombat

LONDONBÓL IS TEHETSZ A VÁLTOZÁSÉRT

PKP BLOG
Szerző: feher_b
2016.08.26.


Átverték, hülyének nézték a "londoni" magyarokat, akik persze nem csak londoniak, hanem berliniek, bécsiek, dubliniak és így tovább. Ők nem szavazhatnak levélben, nekik regisztrálni, megjelenni, utazni, fáradozni, egyszóval küzdeni kell, ha bele akarnak szólni az otthoni történésekbe.

Magam jó pár évet lehúztam Dublinban, ez a poszt is Bécsből íródik, szóval megvan a fíling, milyen az, ha az ember távol él a hazájától, és szurkol, hogy mégis jobb hely legyen, ahová talán haza is térhet. Viszont amikor görény módon hátrébb sorolják, mint a többieket, akkor azért minimum felhúzza a szemöldökét - már ha akarja még a jogait legalább négyévente gyakorolni.

Nem arról van szó, hogy zavar, ha az erdélyi magyarok szavazhatnak: éppenséggel örülök közel félmillió új magyar állampolgárnak. A logika pedig azonos: az anyaországhoz így, vagy úgy, de mindenki kötődik. Kinek a nyelve és a szíve, kinek meg a családja, esetleg a tervei jelentik az okot, amiért dönteni akar róla, ki vezesse az országot. Viszont a ragály sajnos külföldre is elér, vagyis pusztít a "nem az én dolgom", "úgyis mind lop", "úgyse tudom befolyásolni" gondolkodás. És pont ezt szeretik a legjobban azok, akik még jó sokáig óhajtanak berendezkedni a te pénzeden a jövődet felélve. Amíg elfordítod a fejed, addig csuklóból kilopják alólad az országot, és jöhetsz haza katasztrófa turistának.

Aki pedig ezt nem akarja, az minimum bevihet nekik egy gyomrost azzal, hogy csak azért is regisztrál, és kerül, amibe kerül, elmegy szavazni, és bevág egy hatalmas ikszet bárhová, ahol nem ők vannak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.