2016. augusztus 27., szombat

QUAESTORY

GÉPNARANCS BLOG
Szerző:Adorján György
2016.08.27.


Az istenfáját ennek a nyamvadt illiberális kaparósorsjegyes, pávatáncos bazári majom rendszernek, ha még ebbe a rémbróker történetbe sem tud belebukni, akkor semmibe.

A felcsúti kisvasutas azzal, hogy kiadta az ukázt a politikai kedvezményezett jogi személyeknek, azonnal vegyétek ki milliárdnyi pénzecskéiteket a Tarsoly-művekből, meg is fosztotta polgártársait attól, hogy valaha is pénzükhöz jussanak. A jól értesültség nagy úr! Pláne, ha az ember fia még parlamenti belépővel is megjutalmazza fejőstehén brókervezérét, ráadásként diplomata útlevéllel is ellátva őt.

A külügyérnek rovásán sok van már egyébként is a tarsolyában. Közeli, bensőséges viszonya a hanyatt vágódott brókervezérrel közismert volt, nem csak győri fociberkekben, de az elhíresült unortodox gazdaságpolitika keleti nyitásában is. Kereskedőházak oroszoknál és törököknél, a beléjük fektetett milliárdokkal, amit hol másutt helyeztek volna el, mint a Quaestornál. Micsoda véletlen, vagy tán szándékos műveleti tevékenységgel már a majdani bedőlést készítették elő? Az ég szerelmére! Ki fogja ezt kinyomozni, tán vendégszereplésben a milánói ügyészek?

Mert Polt felügyelete alatt Magyarországon még olyan nyomozóhatóság nem született, amely erre képes lenne! Mert ahol a becsődölt brókercég kommunikációs igazgatója a Fidesz volt elnöki tanácsadója, ahol a legfőbb ügyész felesége a nemzet központi bankjának egyik igazgatója, lánya pedig meghitt kapcsolatot ápol a bukott brókervezér titkárával, ott aztán feltárni valamirevaló történeti tényállást lehetetlen! A már említett külügyéri háttérrel meg különösen!

A pikáns bűnügyi szempontból az egész történetben mégsem az említettek vannak az élen!
Hanem maga a kormányfő, aki anno arra a kérdésre, hogy “nem tartja-e furcsának, hogy a Külügyminisztérium a Quaestor csődje előtt vette ki a pénzét”, az alábbiakat válaszolta: „nem, én rendeltem el. Amikor a Buda-Cash bedőlt és rengeteg embernek, cégnek és intézménynek beszorult a pénze, a kormányülésen arra kértem minden minisztériumot, hogy nézze meg van-e bármilyen brókercégnél pénze.” Ugyan kérem, hagyjuk ibolykát… De miért nem az esti főműsor időben adta tudtul a közszolgálati tévében, hogy gázszivárgás van a Tarsoly művekben, gyerünk emberek, vegyétek ki, amit betettetek.

Valami itt nagyon nem stimmel. Hol voltak az ellenőrzésre jogosult állami szervek? Mit tettek és mit nem? Ha nem, akkor miért nem? A kormányzatot a már említett külügyi, keleti nyitási, pénz elhelyezési munkálatokban milyen szándék vezette, kapcsolata tételesen miben állt ezzel a brókercéggel? Felmerül-e bennfentes információ átadása bárki részéről, előnyszerzési célzattal? Van itt kérdés bőven. De ki fogja feltenni? Tán a már említett legfőbb ügyész által felügyelt nyomozóhatóság, vagy csak a károsultak tömege? Na, erre varrjon gombot akárki!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.