2017. március 25., szombat

AMERIKANSZKI TOVARISI!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2017.03.25.


Az idősebb testvér szeretetével és bölcsességével fordulok hozzátok, mert látom arcotokon a zavarodottságot, olvasom újságjaitokban a rémületet és a hitetlenkedést, hallom a távolból, ahogy hosszú és segélykérő WTF?!-otok felém száll, én pedig segíteni akarok, mert ismerem a betegséget, amitől szenvedtek és szeretlek benneteket, mint partizán a frissen zsákmányolt katyusáját.

Amerikaiak, barátaim, nagyívű és példaértékű demokrácia van mögöttetek, fantasztikus dolgokat tettetek, legyőztétek a nácikat, embert küldtetek a Holdra, mindent elértetek, amit nemzet elérhet, de most kénytelen vagyok a szemetekbe mondani, hogy rábasztatok. Lefejeltétek a szaros seprűt, és soha többé nem lesz semmi ugyanaz, ami ezelőtt volt. Így jártatok. Minek mentetek oda?!

Nem viselkedtem egyébként másképp én sem, amikor először szembesültem azzal, hogy egy tökéletesen alkalmatlan ember, aki demokratikus választások következtében országom élére került, a pofámba hazudik és még ahhoz is hülye, hogy ne bukjon le, gyakorlatilag órákon belül kiderül róla az alkalmatlanság és a hazugság. Ekkor azt mondja, hogy azok hazudnak, akik azt állítják, hogy hazudott, és azok alkalmatlanok, akik alkalmatlannak tartják. Egyébként is jönnek a migránsok! Gyorsan nézzenek oda!

A legszomorúbb azonban az, hogy amikor ilyen esetben az ember körülnéz, látja, hogy egyedül van, mert a többiek, aki mellette, előtte és mögötte állnak, simán beveszik, hogy a migránsok, a liberálisok, a filozófusok, a brókerek, a jogvédők, az amerikaiak (esetetekben, amerikai testvéreim, javaslom ide behelyettesíteni a norvégokat vagy a svájciakat, de tulajdonképpen mindegy), a melegek vagy a háttérhatalom miatt fordult rosszra minden, nem az alkalmatlan elnök miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.