2017. március 7., kedd

ÉS INKVIZÍCIÓ IS LESZ, VAGY CSAK GÁLYARABSÁG?

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: H.A.
2017.03.07.


Mikes Mirtill: Megint e-mail a Bácsikámnak

Tárgy: eszmék, hatalmak

Talány, miként szuperál a kend új okuláréja! Az biztos, hogy kend nem azt olvassa, amit én írok kendnek. Honnan veszi azt kend, hogy a bennünket uraló fejedelem olyan ezermester, hogy képes malacperselyt fabrikálni magának egy gázszerelőből?

Én ilyet nem írtam kendnek, mert a szüleim miatt nem is mernék. Mert itt most demokrácia van, ha esetleg nem tudná kend. Mit jelent ez ránk nézvést? Mondom. Az előző elnyomó rendszerben néhány ezer ügynök megfigyelt néhány száz ficánkolót, akik nem fértek a bőrükben. Na, az volt a diktatúra. Most már mindenkit megfigyelnek. Főleg azokat, akikre az éhezéstől rászáradt a bőr és nemhogy ficánkolni, de vánszorogni se képesek. (Mint az apukám.) Na, ez meg a demokrácia.

Persze, nem erről akarok írni kendnek. Kend is tudja, hogy engem sajátos nevelési igényűnek minősítettek, és ha sokat okoskodok, akkor ugrik apunak a munkaszolgálat, anyunak meg az emelt családi pótlék, arról nem is beszélve, hogy az iskola alacsonyabb normatív zsozsót kap utánam, pedig már így is a hátsó padban ülök, és be se írnak hiányzónak, ha egy-két órácskát szundikálok kinn a budin, mert ott a biogáztól kicsinykét melegebb van, mint otthon.

Arról írnék én itt a korszellemnek megfelelően, amihez végkép nem értek. Hátha kiokosít kend. Bár nem biztos, hogy a tudás a javamra válik, mert – ezt is most tudtam meg véletlenül -, hogy már nem tudás alapú társadalomba’ vagyunk ám mi itt, hanem hit alapúba’! Bizony ám. Maga a lézerblokkolós mitfárer prédikálta ki a legfelső helyről. A háztáji legfelsőbb hely pedig azt mondta, hogy a Nyugat a hibás. És itt megakadtam.

Nem is én, hanem az Európai Liberális Párt egykori alelnöke. (Tudja kend, az Első Magyarhoni Soros Bérenc, akit az előző diktatúrában az amerikai ügynökök furikáztak itt a követségi autójukkal, most meg már a tankjukat is idehozatta.) Mert növekvő sorrendben elkezdte a felsorolást, hogy aszongya, a kommunizmus, a fasizmus sok áldozatot szedett Európában. Biztos elfáradt, mert nem folytatta, hogy a kereszténység meg népességarányosan kétszer annyit. A most itt pusztító demokráciáról meg aztán végkép nem szólt semmit, pedig ezt aztán láthatná, ha felébredne a kómából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.