2017. május 4., csütörtök

KIHASZNÁLVA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.05.04.



Vajon lehetséges-e, hogy az ember külföldön rabszolga havi 2500 fontért, de Magyarországon nem az havi 85 ezer forintért? Melyek a rabszolgaság egyéb ismérvei? Magyar nyelven, magyar levegőt szívva nem lehet rabszolga valaki? Ezeket a kérdéseket teszi fel egyebek között Digger mai írásában, amivel persze lehet és kell is vitatkozni, Tegyétek azt!

„Határátkelő vagyok, nem rabszolga!” - Üzenj Budapestnek egy fotóval, esetleg rövid videóval magadról vagy egy rád jellemző tárgyról, helyről ezzel a szöveggel! Legyünk sokan! Küldd el a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

„Amióta írni kezdtem, folyamatos félelem van bennem, hogy egyszer csak nem tudok miről írni. Hogy elfogy a téma. Aztán persze mindig van valami, de ha azt kiírtam magamból akkor mindig visszatér a félelmem. Na, mindegy ezt csak úgy közbevetőleg mondom a mai poszt előtt.

Mióta kijöttünk ide, szinte állandóan hallom, hogy minket itt kizsákmányolnak meg kihasználnak, és ennek a betetézője Lázár Annyitisér Jánosnak a legutóbbi aranyköpése, hogy a magyarok rabszolgák külföldön.

OK. Induljunk ki ebből. Tegyük fel, hogy igaz. Akkor miért is vagyunk itt? Miért jött ki félmillió magyar? Hogy kizsákmányoljanak? Rabszolgának?

Félve kérdem, OTTHON mik voltunk? Nem voltunk rabszolgák? Ugyanezt a munkát végeztem ötödannyi pénzért. Az ugye nem kizsákmányolás? A MAGYAR ember a MAGYAR embert ugye nem használja ki? Otthon a szar is édes mert az MAGYAR szar? Hogy is van ez?

Külföldön rabszolga vagyok 2500 fontért, de otthon NEM vagyok rabszolga 150 ezer forintért? Az éttermi mosogató kizsákmányolt itt havi 1100 fontért, de otthon nem az 85 ezer forintért.

Esetleg a rabszolgatartásnak vannak egyéb ismérvei? Ha magyarul használnak ki, az mindjárt nem kihasználás, ugye? Ha munka közben magyar templom keresztjét látom, magyar harangszót hallok, mindjárt nem érzem rabszolgának magam, ugye?

A hazai levegő az hozzáadott érték a fizetéshez? Az béren kívüli juttatás vagy mi a lómáj? Az adómentes vagy az adózó oldalon van? Három szippantás adómentes magyar levegő felér egy rabszolga felszabadító polgárháborúval?

Félreértés ne essék, nem a kifejezéssel van bajom. Mindenkinek szíve joga magát kizsákmányoltnak vagy rabszolgának érezni. De ne kössük ezt államhatárhoz, kérem szépen.

Azon is lehet vitatkozni, hogy hol van jobban vagy kevésbé kihasználva a melós. Csak ne mondjuk, hogy OTT igen, de ITT nem. Vagy ITT igen, de OTT nem.

Egyébként mi a dráma? Az hogy itt dolgozni kell? Igen, bazmeg, itt dolgozni kell. Újat mondok. OTTHON is dolgozni kell. Oda is betelepedett a kizsákmányoló kapitalizmus már vagy 27 éve...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.