2017. május 4., csütörtök

SÖTÉT REZSIMEK ALJADÉK REFLEXEIRE EMLÉKEZTETŐ TIPRÓDÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.05.03.


...Ezek a fiatalok, akik az értelmi és morális pallérozottság eme szintjén állnak, akiknek valószínűleg egyetlen gondjuk, hogy vajon milyen államtitkári székkel hálálja meg A Párt ezt a rendkívül lelkes seggnyaló munkát, úgy kiáltanak csicskát, úgy lakájmédiáznak csuklóból, hogy közben nem csinálnak mást, mint a pártpropagandát öklendezik vissza megemésztetlenül.

Tudom, hogy a leghasznosabb az lenne, ha egyetlen szót nem szólnánk ezekről az emberekről, de talán annyit mégis ér a dolog, hogy tisztázzuk sokdszorra is: a Fidesz legokosabb Lajosát, a Fidesz G-nap előtti legnagyobb oligarcháját úgy támadni, mintha a Fidesznek semmi köze nem lett volna hozzá, akkor is selejtes teljesítmény lenne, ha egyébként a Fidelitasba gerinc és intellektus alapján lehetne bekerülni. Hát még így.

Ha Simicska Lajos valóban az a tróger, rohadék oligarcha, akinek a Fidelitas beállítja (és igen, valóban az), akkor milyen fényt vet ez arra a Fideszre, amelynek 25 évig a legnagyobb machinátora volt, aki gyakorlatilag kidolgozta a Fidesz számára a törvényesített lopás módszertanát, amiből most az igen korlátolt szellemi képességű, de szervilitásban élen járó fiókák is vastagon profitálnak?

Sötét rezsimek aljadék reflexeire emlékeztető tipródás az, hogy – ellentétben az Origótól a Magyar Időkig ívelő tengellyel – egy nem közpénzből működő, népszerű, a tönkrezúzott magyar médiapiacról élő, nem kormánypártot felszopó hírportált, az egyébként kis területre visszaszorított nem lakájmédia zászlóshajóját, gondolkodásra képtelen fideszes hülyegyerekek mindenféle módszerekkel próbálják lejáratni. A hatalom oldalán lázadozni a hatalom ellenfeleivel szemben… Huszonharminc évesen. Nem gyenge. Nem irigylésre méltó.

A Fidesz politikai helyezkedése révén, de mégiscsak a saját receptje szerint, a saját kútfejéből meggazdagodott Simicska Lajos 25 évig csicskapártjaként (köszönjük Orbán Viktornak a fogalom meghonosítását a közbeszédben) futó alakulat utánpótlása csicskáz most másokat. Akinek azelőtt szalutáltak, most köpködik, mert legecizte és bántotta a Viktorukat.

Ameddig Simicska hasznot hozott a Fidesznek, ameddig Orbán kvázi vagyonkezelőjeként funkcionált, eszükbe nem jutott volna az általa birtokolt ingó- és ingatlan vagyont felmatricázni. Mondjuk az tény, hogy annyi matrica biztosan nincs, amennyivel Mészáros kartárs tulajdonát fel lehetne matricázni, valószínűleg egyszerűbb volna inkább azt, ami még nem az övé.

De mégis milyen érzés lehet huszonévesen gerinctelen, Németh-Kósa-Tállai intellektuális magaslatain állva megmártózni az elvtelenség és szolgaság bűzös mocsarában? Milyen lehet fiatalon egy olyan hatalmat kiszolgálni, amely minden megynilvánulásában arra emlékeztet, ami ellen 30 évvel ezelőtt küzdött? Milyen lehet ilyen fiatalon elvtelenséggel vádolni bárkit úgy, hogy az általad kiszolgált párt mindenkori vezetője a kőliberálist a nemzeti-kereszténnyel összekötő skálán minden volt már, csak akasztott ember nem?

Ennek a jóérzésű emberből viszolygást és undort kiváltó történetnek az a tanulsága, hogy miért borzasztó az, amit a Fidesz az oktatás terén művel. Bár remélhetőleg a gazdapártjuk politikai ellenfeleinek sorában meghúzódó milliárdosok bajszának megcitálásán (!!!) fáradozó Fidelitas-tagok nem azonosak ennek az országnak a tartalékaival – sanszos, hogy a népszerűségi deficitük miatt próbálnak ilyen satnya, köpedelem akciókkal figyelmet felkelteni és tagokat toborozni a Fidelitas ernyője alá -, a jelen oktatási rendszer pontosan ilyen embereket kíván kitermelni.

Akikből hiányzik a kreativitás, az egészséges önreflexió képessége, a kritikus világszemlélet, a gerinc, és akik egészséges erkölcsi mérce hiányában bármire bevethetők. Simicska történelmi bűnén túl – amelynek járulékos áldozata egyebek mellett most éppen az Index – nem sok jó vár arra az országra, amelynek fiataljai úgy néznek ki, mint ezek a matricázó, plakátoló ifjak. Nem kívülről, belülről. A szorgalommal és szervilizmussal párosuló ostobaság… csak az ne volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.