2017. július 14., péntek

A KORMÁNY SZEGI MEG ELSŐKÉNT A LEX-CEU-T, BEISMERVE A TOTÁLIS VERESÉGET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.07.14.


A hadoválás és a handabanda teljes arzenálját felvonultatta a magyar kormány a CEU elleni hadjáratában - de végül kénytelen volt meghátrálni. Fideszeshez méltóan, Szijjártó Péter igyekszik győzelemként kommunikálni a vereséget - de az attól még vereség.

Az MTI, mint ahogy az jó szócsőhöz illik, büszkén adta hírül péntek délután: "Szijjártó Péter megállapodást írt alá a McDaniel College további budapesti működéséről." Néhány sorral arrébb, kevésbé feltűnő módon, de azt is elárulták: Maryland állammal kötött paktumot Szijjártó. Aki persze gyorsan elmondta a kötelezőt: meg lehet itt állapodni, ha valaki akar. Ez a valaki jelen esetben a magyar állam volt - amely a CEU kapcsán már messze nem ilyen konstruktív.

De lépjünk eggyel hátrébb. A lex-CEU elfogadásakor még olyan indoklásokat hallhattunk a törvény kapcsán, hogy: mindenkinek be kell tartania a törvényeket, a magyar egyetemeket versenyhátrány éri a CEU működése miatt, stb… Legutóbb Lázár János gyengült bele egy őszinte pillanatába, amikor elismerte: "Itt mi békében megvoltunk egymás mellett CEU – Fidesz-kormány az elmúlt években, a változás ebben akkor állt be, amikor Soros György egy programot hirdetett arra nézve, hogy Európa határait meg kell nyitni, és évente egymillió bevándorlót kell Európába behívni." Vagyis minden eddigi indok csak kamu volt, itt is egészen konkrétan a Fidesz Soros-ellenes agybaja húzódik meg.

Oké, ezt eddig is tudtuk, de legalább Lázárnak könnyebb, hogy végre kimondta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.