2017. október 5., csütörtök

ÉLET A KÉT VÉGLET KÖZÖTT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Dezső
2017.10.05.


Egy hete jelent meg Dezső írása arról, miként hagytak mindent maguk mögött Magyarországon és vágtak neki az angliai életnek. Akkor a kommentekben szokás szerint rengeteg kérdés (és találgatás…) felmerült, erre válaszul született a mai poszt. (A képet is tőle kaptam, címet is adott neki: Kikapcsolódás. Hogy miért éppen ez, az az írásból kiderül.)

„Nem tudok - esküszöm, minden indulat nélkül, de mosolyogva - elmenni a több száz komment mellett úgy, hogy ne reagálnék rájuk.

Miért lenne hitelesebb a történetem, és bárki más története, ha leírnám benne a nevemet. Mivel levelezésben állok a Határátkelővel, ő ismeri az email-címemet is. Persze lehet kitalált név is, de nem gondolom, hogy a világ tele lenne titkos összeesküvésekkel. Vagy ha igen, akkor én ezekből kimaradtam.

Akadt, aki csalódottságának adott hangot, mert sikertörténetet várt. Nos, Magyarországon a ledolgozott és magam mögött hagyott 57 év alatt volt benne részem.

Úgy érzem az, hogy van megbecsült munkám - mint emlékeznek, betegápoló egy idősek otthonában - és a munkaidő leteltével lekapcsol az agyam a munkáról és sétálok a házunktól 100 méterre lévő Temze-parton, az úszó jachtokat kerülgető hattyúkat bámulom, tévét nézek, a barátaimmal egy pubban sörözök, kirándulok, vagy csak a kertben napozok, nyugodtan, nem félve a holnaptól, az, ha nem is világra szóló, de nekem személyesen megnyugtató, békés történet..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.