2017. november 26., vasárnap

DÉSI: A RENDŐRSÉG ÉS AZ ÜGYÉSZSÉG SOKSZOR A FIDESZ ÉRDEKEI SZERINT DOLGOZOTT

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: NAGY ANDRÁS
2017.11.26.


Ha az ellenzék potenciális szövetséges pártjai egymást veszik célba a Fidesz helyett, a "baráti" tűzben csúnyán megégetik magukat. Nem mellesleg Orbánék akár újabb kétharmaddal gazdagodhatnak, a mi pénzünkből - véli Dési János, akivel a nemrég megjelent könyvéről is beszélgettünk.

Október 10-én jelent meg a Hagyó-perről szóló köteted. Hogy fogy?

Nehéz ma sikeresnek lenni a könyvpiacon, de a téma elég érdekes ahhoz, hogy sokan elolvassák. Ez a könyv nem csak a Hagyó-perről szól, hanem egyfajta politikai krimi is, ami bemutatja, hogyan jutott kétharmadhoz a Fidesz lényegében már a 2010-es választás előtt.

A könyv arról is szól, hogyan nyírta egymást az MSZP, és az akkor még létező SZDSZ, úgyhogy azt gondolom, van ennek a kötetnek üzenetértéke a mára nézve is.

A jelenlegi ellenzéki térfélen zajló pozícióharc tükrében?


Tanulságos lehet, igen. Ha egymással, egymás kinyírásával foglalkoznak, az sok jóra nem vezet, ezt láttuk már 2010-ben is. Nyilván csak részben, de ez is okozta a kétharmadot.

Visszakapcsolva még kicsit a Justitia nokiás doboza - Menetelés a kétharmad felé című munkádhoz: ezek szerint a BKV-ügyek politikaformáló ereje nem csupán a Fidesz mesterien felépített kommunikációs gépezetéből, hanem belső háborúskodásokból is eredt?

Az, hogy ekkora botrány tudott kerekedni ebből, és hogy a Fidesz így fel tudta ezt építeni, részben belső háborúskodás eredménye igen. Másrészt viszont egyértelmű az, hogy ekkor már a rendőrségen és az ügyészségen is voltak olyanok, akik úgy gondolták, azzal építhetik a jövőjüket, ha a választás borítékolható győzteseinek érdeke szerint működnek közre az ügyben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.